Απώλεια βάρους: Μειώνει τον καρδιακό κίνδυνο για μια πενταετία – Ακόμη και αν ξαναπαχύνετε

Απώλεια βάρους: Μειώνει τον καρδιακό κίνδυνο για μια πενταετία – Ακόμη και αν ξαναπαχύνετε

Χάσατε αρκετά κιλά όμως μετά από λίγο καιρό είδατε ξανά το νούμερο στη ζυγαριά ανεβασμένο; Νεότερη μελέτη τονίζει ότι δε θα πρέπει να ανησυχείτε ιδιαιτέρως, καθώς σημασία έχει η συνολική απώλεια βάρους, που προσφέρει επί μακρόν οφέλη στη λειτουργία της καρδιάς και στη ρύθμιση του σακχάρου

weight_loss
Συνολικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή, που ενισχύονται από τα συμπεριφορικά προγράμματα απώλειας βάρους, μπορούν να μειώσουν εξίσου τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη τύπου 2 για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ακόμη και αν κάποιο βάρος επανακτηθεί, σύμφωνα με νεότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Circulation.

«Πολλοί γιατροί και ασθενείς αναγνωρίζουν ότι η απώλεια βάρους συχνά ακολουθείται και από κάποια επαναπρόσληψή του. Συνεπώς, φοβούνται ότι η προσπάθεια απώλειας βάρους είναι άσκοπη», δήλωσε η συν-συγγραφέας της μελέτης δρ. Susan A. Jebb, καθηγήτρια διατροφής και υγείας του πληθυσμού στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Αυτή η αντίληψη, όμως, έχει γίνει εμπόδιο στην προσφορά υποστήριξης στους ανθρώπους για να χάσουν βάρος. Για τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, η απώλεια βάρους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακής νόσου».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης