ΣΦΕΕ: Αγωνιά για το μέλλον της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας

ΣΦΕΕ: Αγωνιά για το μέλλον της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας

Ο ΣΦΕΕ απέστειλε στον Πρωθυπουργό ανακοίνωση την οποία συνέταξε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA), ενόψει της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι διακυβεύεται το μέλλον της ευρωπαϊκής βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας

220224215228_probiotics-1280x721
Στις 9 και 10 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα την ανταπόκριση της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας στο έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον του κλάδου. Στην συνάντηση θα συμμετέχει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για το λόγο αυτό ο ΣΦΕΕ του απέστειλε σχετική ανακοίνωση την οποία συνέταξε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδια Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (EFPIA). Στην επιστολή σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται ότι διακυβεύεται το μέλλον της ευρωπαϊκής βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους υψηλής τεχνολογίας της Ευρώπης, με βάση τις επεδνύσεις στην έρευνα. Επίσης επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που κρατά τα κλειδιά ώστε να μην κλείσει την πόρτα στο μέλλον της.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι στις 14 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και τη σημαντική αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου της ΕΕ για τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης