Φάρμακο: «Παγώνει» η στρατηγική του υπουργείου Υγείας για το 2023

Φάρμακο: «Παγώνει» η στρατηγική του υπουργείου Υγείας για το 2023

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών στο ygeiamou.gr, η προεκλογική περίοδος είναι σε σημαντικό βαθμό αρνητική για την προώθηση των θεμάτων που άπτονται στην πολιτική υγείας και δη του φαρμάκου

210303200028_Κτιριο-Υπουργειο-Υγειας-2
Σε μια δύσκολη αναμονή βρίσκονται σχεδόν όλοι οι κρίκοι της προμηθευτικής αλυσίδας φαρμάκου, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Χθες, Τετάρτη, κατατέθηκαν τροπολογίες για τη διαχείριση των νοσοκομειακών φαρμάκων αλλά και για το προϋπολογισμό των ηπαρίνων, όμως λόγω της έκτακτης πολιτικής επικαιρότητας, η σχετική νομοθέτηση θα καθυστερήσει.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών στο ygeiamou.gr, η προεκλογική περίοδος είναι σε σημαντικό βαθμό αρνητική για την προώθηση των θεμάτων που άπτονται στην πολιτική υγείας και δη του φαρμάκου. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε μια επιφυλακτική στάση τις φαρμακευτικές εταιρείες σε όλα τα μέτωπα της δραστηριότητας τους. Φυσικά και δεν στερούν τις θεραπείες τους από τους ασθενείς, αλλά δεν είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε άλλες δράσεις όπως π.χ. σε κινήσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης