Υπουργείο Υγείας: Εξασφαλίστηκε κονδύλι για τις ηπαρίνες – Σε ποιες παθήσεις χορηγούνται

Υπουργείο Υγείας: Εξασφαλίστηκε κονδύλι για τις ηπαρίνες – Σε ποιες παθήσεις χορηγούνται

Με τροπολογία που καταθέτει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εξασφαλίζονται τα ποσά για την κάλυψη των χορηγούμενων νοσοκομειακών ηπαρινών το 2021, ενώ αναμένονται και υπουργικές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό του 2022

221220172658_heparin
Λύση στο θέμα του προϋπολογισμού για την εξόφληση της παραγγελίας ηπαρινών από τα νοσοκομεία το 2021, φαίνεται να δίνει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης καθώς στο σχέδιο νόμου για την ανακουφιστική φροντίδα κατατίθεται τροπολογία με την οποία «κλείνει» το θέμα της νοσοκομειακής δαπάνης για τα συγκεκριμένα σκευάσματα του προηγούμενου έτους.

H ηπαρίνη χρησιμοποιείται ως αντιπηκτικό στην πρόληψη και τη θεραπεία της θρόμβωσης και της εμβολής. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη θεραπεία των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων, όπως ασταθής στηθάγχη ή οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αλλά δεν είναι η μόνη κρίσιμη χρήση τους. Είναι βασικό συστατικό στη διαδικασία αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών ενώ είναι τα προτιμώμενα αντιπηκτικά σε έγκυες γυναίκες. Επιπλέον, χρησιμοποιείται και στην πρόληψη τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών των ογκολογικών θεραπειών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης