Κορωνοϊός: Χάσατε γεύση και όσφρηση; Τι (καλό) σημαίνει αυτό για την ανοσία σας

Κορωνοϊός: Χάσατε γεύση και όσφρηση; Τι (καλό) σημαίνει αυτό για την ανοσία σας

Δύο συμπτώματα που χαρακτήρισαν τα πρώτα πανδημικά κύματα του κορωνοϊού έκρυβαν τελικά ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Διαβάστε τι διαπίστωσε νεότερη μελέτη σχετικά με την ανοσία όσων παρουσίασαν ανοσμία και αγευσία

221216183620_smell_shutter
Ανοσμία ή αγευσία βιώσαν αρκετοί από όσους νόσησαν με κορωνοϊό και, μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις τους ταλαιπώρησαν και αρκετούς μήνες μετά την αρχική νόσηση. Όσο όμως κι αν αυτά τα συμπτώματα φαίνονται ως αρνητικά, θα μπορούσαν να κρύβουν και ένα θετικό πρόσημο.

Μια νεότερη μελέτη επισημαίνει ότι αυτή η συμπτωματολογία θεωρείται ως ένα σημάδι ισχυρής ανοσολογικής απόκρισης, καθώς τα άτομα αυτά είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν αντισώματα πολύ καιρό μετά την αρχική λοίμωξη.

Για τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια επικεντρώθηκαν σε 306 ενήλικες από τη Νέα Υόρκη με μέση ηλικία τα 39 έτη, που είχαν νοσήσει με κορωνοϊό τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Περίπου τα δύο τρίτα αυτών ανέφεραν απώλεια της όσφρησης ή της γεύσης όσο νοσούσαν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης