Απίστευτο: Το παράθυρο στο δωμάτιο του νοσοκομείου μπορεί να μας σώσει τη ζωή

Απίστευτο: Το παράθυρο στο δωμάτιο του νοσοκομείου μπορεί να μας σώσει τη ζωή

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, ο συγκεκριμένος παράγοντας μπορεί να αυξήσει έως και πέντε φορές την πιθανότητα επιβίωσης μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση

220909205335_man_patient_hospital_cancer
Στους παράγοντες που θα κρίνουν την έκβαση μιας νοσηλείας στο νοσοκομείο προστίθεται η ύπαρξη παραθύρου στο δωμάτιο. Σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα που θα παρουσιαστούν στο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών για το 2022, το παράθυρο μπορεί να αυξήσει έως και πέντε φορές τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.

Οι ερευνητές ανέτρεξαν στα αποτελέσματα 3.964 νοσηλευομένων που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις υψηλού κινδύνου όπως μεταμοσχεύσεις νεφρών, κολεκτομή και παγκρεατεκτομή, στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατά το διάστημα 2016-2019. Οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε δύο ορόφους του νοσοκομείου, σε δωμάτια που οι ερευνητές κωδικοποίησαν βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και συγκεκριμένα αν είχαν παράθυρο ή όχι, τις κλίνες (μονόκλινα ή δίκλινα), την απόσταση από το νοσηλευτικό τμήμα και την οπτική επαφή με τους γιατρούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης