Μα γιατί όλοι έχουν τροφικές δυσανεξίες στην εποχή μας; Ο ειδικός απαντά

Μα γιατί όλοι έχουν τροφικές δυσανεξίες στην εποχή μας; Ο ειδικός απαντά

Gluten-free διατροφές και όσες αποκλείουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα κυριαρχούν τελευταία στις διατροφικές συνήθειες πολλών. Πρόκειται όμως για μια μόδα, προτίμηση ή για ένα υπάρχον διογκούμενο πρόβλημα; Μια ελληνίδα ειδικός απαντά

220622204600_intolerance
Η οργάνωση ενός τραπεζώματος μοιάζει πλέον με μια περίπλοκη εξίσωση για δυνατούς λύτες: ένας καλεσμένος ακολουθεί διατροφή χωρίς γλουτένη, ένας άλλος είναι vegeterian και ο τρίτος έχει δυσανεξία στη λακτόζη. Μιλάμε όμως για μια επιλογή λόγω… μόδας ή υπάρχει μια πραγματική αύξηση της εμφάνισης διάφορων δυσανεξιών στα τρόφιμα; Ή απλώς υπάρχει μεγαλύτερος διαμοιρασμός της πληροφορίας; Η ελληνικής καταγωγής δρ. Ευαγγελία Μαντζιώρη, Διευθύντρια προγράμματος Διατροφής και Επιστημών Τροφίμων, Διαπιστευμένη Διαιτολόγος, Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, με άρθρο της στο The Conversation απαντά και με στοιχεία.

Πόσο έχουν αυξηθεί πραγματικά οι δυσανεξίες στα τρόφιμα;

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι οι δυσανεξίες στα τρόφιμα αυξάνονται, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά. Αυτό όμως, όπως σημειώνει η ίδια, οφείλεται και στο γεγονός ότι οι τροφικές δυσανεξίες δεν οδηγούν γενικά στη λήψη φαρμάκων ή στην ιατρική περίθαλψη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης