Κορωνοϊός – Omicron: Πόσο επικίνδυνο είναι το στέλεχος ΒΑ.2 για σοβαρή νόσηση

Κορωνοϊός – Omicron: Πόσο επικίνδυνο είναι το στέλεχος ΒΑ.2 για σοβαρή νόσηση

Τη βαρύτητα της συμπτωματολογίας και την επικινδυνότητα της λοίμωξης με το νέο στέλεχος της Omicron 2 (BA.2) αξιολογούν οι ερευνητές σε νεότερη μελέτη

220524132059_omicron
Μικρή χαρακτηρίζεται η επικινδυνότητα της Omicron 2 (BA.2), με τη σοβαρότητα της λοίμωξης που προκαλεί να είναι παρόμοια με εκείνη της αρχικής παραλλαγής Omicron (BA.1), σύμφωνα με νεότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με αυτά άλλης πρόσφατης έρευνας από διαφορετική ερευνητική ομάδα, που βασίστηκε όμως σε ανασυνδυασμένο ιό που έφερε πρωτεϊνικές ακίδες και από τα στελέχη BA.1 και BA.2.

«Η μελέτη με τον ανασυνδυασμένο ιό απέδειξε ότι το στέλεχος BA.2 μπορεί να είναι πιο παθογόνο από το BA.1», επισημαίνει ο ιολόγος και επικεφαλής της προκειμένης μελέτης Yoshihiro Kawaoka, καθηγητής παθοβιολογικών επιστημών στη Σχολή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Wisconsin–Madison και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. «Όταν όμως χρησιμοποιήσαμε τον αυθεντικό ιό, διαπιστώσαμε ότι το στέλεχος BA.2 δεν είναι πιο παθογόνο».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης