Τα εξωτικά μούρα με αντιδιαβητική και αντικαρκινική δράση

Τα εξωτικά μούρα με αντιδιαβητική και αντικαρκινική δράση

Περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο γνωστό φρούτο και αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη. Τα πολύτιμα αυτά εξωτικά μούρα όμως έχουν και αντικαρκινική δράση σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά στοιχεία

camucamu
Τα μούρα camu camu, ένας από τους θησαυρούς του Αμαζονίου, ανήκουν στα παραδοσιακά supefruits που εξυμνήθηκαν από τους ιθαγενείς του ποταμού. Πλούσια πηγή βιταμίνης C, σε συνδυασμό με πληθώρα αντιοξειδωτικών, όπως ανθοκυανίνες, φλαβονοειδή και ελαγικό οξύ, είναι ήδη γνωστά για τη συμβολή τους στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη. Eπιστήμονες από το Κεμπέκ του Καναδά, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι τα πολύτιμα αυτά μούρα παρουσιάζουν και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Cancer Discovery, η ομάδα του Bertrand Routy, καθηγητή ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, αποδεικνύει ότι μια ένωση των μούρων camu camu βοηθά την ανοσοθεραπεία: «Με τη συγκεκριμένη μελέτη σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Laval και του Πανεπιστημίου McGill, αποδείξαμε ότι η κασταλαγίνη, μια πολυφαινόλη που δρα ως πρεβιοτικό, μπορεί να τροποποιήσει το μικροβίωμα του εντέρου και να βελτιώσει την ανοσοθεραπεία, ακόμη και για καρκίνους που είναι ανθεκτικοί σε αυτό το είδος θεραπείας».


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης