Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής: Πώς να τον ελέγξετε πριν υπογράψετε το συμβόλαιο

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής: Πώς να τον ελέγξετε πριν υπογράψετε το συμβόλαιο

Προτού υπογράψετε την ασφαλιστική σύμβαση, θα ήταν φρόνιμο να ελέγξετε την αξιοπιστία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που σας προτείνει το υποψήφιο προς αγορά προϊόν. Ενημερωθείτε για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να σας παράσχει σύμφωνα με τον νόμο

211102192348_asfalisi_insurance
Η αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου είναι η επένδυση που εγγυάται ένα μέλλον με μεγαλύτερη βεβαιότητα και ασφάλεια. Εντούτοις, πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι που είτε διστάζουν είτε βρίσκουν τη διαδικασία, από τη λήψης της απόφασης έως την υπογραφή της σύμβασης, «χαοτική». Την κατάσταση φαίνεται να δυσχεραίνουν επίμονοι διανομείς ασφαλιστικών προϊόντων που ενίοτε, όπως έχουμε γράψει παλαιότερα στο ygeiamou, παρέχουν τις υπηρεσίες τους πλημμελώς.

Η ελληνική νομοθεσία (Νόμος 4583/2018 – ΦΕΚ Α’ 212/18-12-2018), με την υιοθέτηση επιπλέον της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/97 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, ορίζει τη διαδικασία αλλά και τον «έντιμο, αμερόληπτο και επαγγελματικό τρόπο, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πελάτη» που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο αναλαμβάν​ει ή ασκεί επ’ αμοιβή δραστηριότητες διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης