Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που μας καθιστά πιο ευάλωτους στην COVID-19

Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που μας καθιστά πιο ευάλωτους στην COVID-19

Η καθημερινή φροντίδα του στόματος που φυσικά περιλαμβάνει και το βούρτσισμα των δοντιών είναι μία συνήθεια που μεταξύ άλλων θωρακίζει και την υγεία μας, ενώ αν αλλάξει μας καθιστά ευάλωτους ακόμη και στην COVID-19 όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα

211116212319_breath-1280x719
Το να μην πλένουμε καθημερινά τα δόντια μας και να μην φροντίζουμε την στοματική μας υγιεινή μπορεί να μας προκαλέσει αρκετά προβλήματα όταν επισκεφθούμε τον οδοντίατρό μας. Την περίοδο της πανδημίας το πρόβλημα μπορεί να γίνει μεγαλύτερο καθώς αυξάνονται τα δεδομένα που δείχνουν ότι η κακή στοματική υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσουμε με COVID-19.

Σύμφωνα με το άρθρο που συνυπογράφεται από τις Sim K. Singhrao, ερευνήτρια στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Central Lancashire και την Alice Harding, Οδοντίατρο και υποψήφια διδάκτωρ στην Οδοντιατριακή Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου καιδημοσιεύθηκε στο The Conversation, οι άνθρωποι με κακή στοματική υγιεινή μπορεί να καταλήξουν με σοβαρά συμπτώματα αν κολλήσουν κορωνοϊό. Επιπλέον, οι θετικοί στην COVID-19 με ουλίτιδα, είναι 3,5 φορές πιο πιθανό να εισαχθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν σοβαρή και προχωρημένη ουλίτιδα. Είναι επίσης 4,5 φορές πιο πιθανό να χρειαστούν αναπνευστική υποστήριξη και 9 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν λόγω κορωνοϊού.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης