Χωρισμός: Ποιοι πληγώνονται περισσότερο – Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Χωρισμός: Ποιοι πληγώνονται περισσότερο – Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Eικόνες θλιμμένων γυναικών που μετά από ένα χωρισμό πέφτουν στα... πατώματα έχουν πλέον εντυπωθεί στη μνήμη μας, σε αντίθεση με τους πιο «χαλαρούς» άντρες. Νέα ερευνητικά ευρήματα όμως, έρχονται να αντιστρέψουν αυτές τις στερεοτυπικές αντιλήψεις σχετικά με το φύλο και τα συναισθήματα

211102124455_sxeseis
Το ζευγάρι τελικά χωρίζει και αυτός ο χωρισμός βρίσκει τον άντρα να βγαίνει ανέμελος να ξεχάσει και να… ξεσκάσει και τη γυναίκα να κλαίει με μαύρο δάκρυ αγκαλιά με τα χαρτομάντηλα και ένα κουτί σοκολατάκια. Αντίστοιχα σκηνικά βγαλμένα από ταινίες μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της μυθοπλασίας καθώς νέα ερευνητικά ευρήματα δημοσιευμένα στο Journal of Social and Personal Relationships αναδεικνύουν μια άλλη πραγματικότητα, αυτή στην οποία τελικά οι άντρες είναι εκείνοι που βιώνουν μεγαλύτερο συναισθηματικό πόνο μετά από ένα χωρισμό σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Η συγκεκριμένη μελέτη μιας διεθνούς ομάδας ψυχολόγων με επικεφαλής ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ είναι και η πρώτη που ανέλυσε τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων, με πάνω από 184 χιλιάδες συμμετέχοντες, και επιχείρησε να σκιαγραφήσει τα πιο κοινά προβλήματα των σχέσεων σε άτομα εκτός κλινικών και συμβουλευτικών πλαισίων, γεγονός που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα ευρήματα.
υς πέντε να σημειώνει τη δυσκολία να συζητήσουν τα προβλήματα της σχέσης και έναν στους οκτώ να αναφέρουν ζητήματα εμπιστοσύνης μέσα στη σχέση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης