Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών

Καθώς στο πρόγραμμα εμβολιασμού για την COVID-19 εντάσσονται και νεότερες ηλικιακές ομάδες ενήλικου πληθυσμού, προκύπτει το ερώτημα εάν τα παιδιά πρέπει να συμπεριληφθούν στον εμβολιασμό. Ο κ.Αθανάσιος Μίχος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας, αναλύει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει αποδεκτός ο εμβολιασμός των παιδιών

200330184447_padia_emvolia
Η πανδημία COVID-19 έχει τεράστιο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, σε επιπλοκές για αυτούς που επιβιώνουν, αλλά και σε έμμεσο κόστος που αφορά την οικονομική δυσπραγία και ανέχεια για μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Η ανακάλυψη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων και η εφαρμογή τους σε μαζικό εμβολιασμό με πρωτοφανή ταχύτητα, αποτελεί επιστημονικό επίτευγμα χωρίς προηγούμενο στα ιστορικά χρονικά. Καθώς στο πρόγραμμα εμβολιασμού για COVID-19 εντάσσονται και νεότερες ηλικιακές ομάδες ενήλικου πληθυσμού, προκύπτει εύλογα το ερώτημα εάν τα παιδιά πρέπει να συμπεριληφθούν στα επόμενα στάδια του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού.

Ο κύριος λόγος εμβολιασμού είναι η ατομική προστασία του εμβολιαζόμενου για λοιμώδη νοσήματα που έχουν δυνητικό αποτέλεσμα σοβαρές επιπλοκές ή θάνατο. Τα παιδιά φαίνεται από όλες τις μελέτες παγκοσμίως να αποτελούν μικρό ποσοστό στο σύνολο των ατόμων που χρειάστηκαν νοσηλεία (5-15%) και παρότι έχουν καταγραφεί επιπλοκές ή και θάνατοι, τα ποσοστά είναι εξαιρετικά χαμηλά σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες. 

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης