LIVE

Κορωνοϊός

Τι θα παραγγείλουμε σήμερα; Τίποτα αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο – Δείτε γιατί

27_PIZZA__2_

Έως και 67% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο έχουν οι άνθρωποι που καταναλώνουν συχνά έτοιμο φαγητό, ενώ στο 18% ανέρχεται ο κίνδυνος για τις καρδιακές παθήσεις. Τι δείχνει η έρευνα

Οι άνθρωποι που παραγγέλνουν ή τρώνε συχνά φαγητό απ’έξω, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν λιγότερο, δείχνει νέα μελέτη. Συγκεκριμένα, η εργασία βρήκε ότι η συχνή κατανάλωση έτοιμου φαγητού –δύο ή περισσότερα γεύματα κάθε μέρα- συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

«Πολλά από τα γεύματα που ετοιμάζονται στα εστιατόρια και τα καταστήματα έτοιμου φαγητού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, λιπαρά, ραφιναρισμένα σάκχαρα και θερμίδες. Η πρόσληψη τέτοιων τροφίμων μπορεί να δημιουργήσει αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη και άλλων χρόνιων παθήσεων», εξηγεί η Nicole Roach, διατροφολόγος στο Νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης