Έμφραγμα: Ο απλός τρόπος που βοηθά στη γρήγορη διάγνωσή του

Έμφραγμα: Ο απλός τρόπος που βοηθά στη γρήγορη διάγνωσή του

Μόλις 10 λεπτά θα χρειάζεται το καινοτόμο τεστ που ανέπτυξαν πρόσφατα οι επιστήμονες για να διαγνώσει πιθανό έμφραγμα σε ασθενείς - Τι περιλαμβάνει η διαδικασία και τι χρειάζεται ακόμα για να τεθεί στη διάθεση των γιατρών

190419205446_paxysarkia_test-1280x720
Ένα τεστ σάλιου το οποίο μπορεί να προσφέρει ταχεία διάγνωση του εμφράγματος ανέπτυξαν οι επιστήμονες, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η καινοτόμος τεχνική χρειάζεται μόνο ένα δείγμα σάλιου από τους ασθενείς για να παράσχει αποτελέσματα σε μόλις 10 λεπτά, αντίθετα με την τουλάχιστον ωριαία αναμονή των συμβατικών τεστ αίματος.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για απλά και γρήγορα τεστ τροπονίνης στο προνοσοκομειακό περιβάλλον για ασθενείς με πόνο στο στήθος. Τα υπάρχοντα τεστ τροπονίνης χρησιμοποιούν δείγματα αίματος, σε αυτή την προκαταρκτική μελέτη, όμως, εμείς αξιολογήσαμε τις δυνατότητες μιας καινοτόμου μεθόδου με τη χρήση σάλιου», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Roi Westreich από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Soroka του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης