Παρών και ο Πούτιν στη Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη

Παρών και ο Πούτιν στη Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη

Ο Πούτιν θα βρεθεί την Κυριακή στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει τη διάσκεψη για τη Λιβύη - Μίλησε με την καγκελάριο Μέρκελ ο Ρώσος πρόεδρος την Παρασκευή ενόψει της Διάσκεψης

vladimir-arthro
Θέση και για τη Ρωσία προβλέπεται στο τραπέζι της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, στη γερμανική πρωτεύουσα.

Πριν λίγο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί το Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου για να παρακολουθήσει τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Μέρκελ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν για την επικείμενη Διάσκεψη για την Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου.

«Με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Συζητήθηκαν διάφορες πλευρές, οι οποίες σχετίζονται με την διεθνή Διάσκεψη για την Λιβύη, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επιστολή Χάφταρ στον Πούτιν 

Ο Χάφταρ, σε επιστολή του προς τον Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη στη Μόσχα 

Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου, που δημοσιοποίησε το πλήρες κείμενο της επιστολής, ο στρατάρχης Χάφταρ, ο οποίος αποκαλεί τον πρόεδρο Πούτιν «αγαπητό του φίλο», αποδέχεται πρόταση του Ρώσου προέδρου να επισκεφθεί την Μόσχα για να συνεχίσει τον διάλογο που άρχισε.

«Εκφράζω την πλήρη υποστήριξη μου στην ρωσική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Μόσχα, οι οποίες πρέπει να φέρουν την ειρήνη στην Λιβύη. Επιβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρόσκλησή σας να επισκεφθούμε την Ρωσική Ομοσπονδία για να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκίνησε», γράφει στην επιστολή του ο Χάφταρ.

Η επιστολή του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έχει ως εξής:


Κλείσιμο
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Β.Πούτιν, αγαπητέ μου φίλε!

Σας εκφράζω προσωπικά την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση για τις προσπάθειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Λιβύη.

Σας ευχαριστώ και εκφράζω την πλήρη υποστήριξή μου στην ρωσική πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Μόσχα, οι οποίες πρέπει να φέρουν την ειρήνη στην Λιβύη. Επιβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την πρότασή σας να επισκεφθούμε την Ρωσική Ομοσπονδία για να συνεχίσουμε τον διάλογο που ξεκίνησε.

Δεχθείτε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας»


Πηγές: TASS, kremlin.ru
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης