Μεταναστευτικό: Το Βερολίνο φοβάται νέα προσφυγική κρίση μέσω Ελλάδας
Σύμφωνα με το γερμανικό υπ. Εσωτερικών η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη βαλκανική οδό οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των αφίξεων μεταναστών στην Ελλάδα
«Το 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί, υπόσχονταν κάποτε η καγκελάριος Μέρκελ. Ακριβώς όμως αυτό μπορεί να ξαναγίνει, μιας και στη λεγόμενη βαλκανική οδό υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλης ενίσχυσης προσφυγικών ροών, αλλά και μιας ανθρωπιστικής καταστροφής, γράφει το Focus Online με τίτλο "Γερμανικοί φόβοι για μια δεύτερη Βουδαπέστη"». Ο τίτλος παραπέμπει στην προσφυγική κρίση του 2015, όταν το καλοκαίρι χιλιάδες πρόσφυγες αποκλείστηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Η γερμανική ιστοσελίδα σημειώνει ότι «οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία, μέσω Ελλάδας στα Βαλκάνια αυξάνονται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του γερμανικού υπ. Εσωτερικών όλοι οι "σχετικοί με τη μετανάστευσηδείκτες» βρίσκονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ότι στις αντίστοιχες περιόδους το 2017 και το 2018. Το γερμανικό υπουργείο επιβεβαιώνει μάλιστα την πληροφορία του Focus ότι από κοινού με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες BAMF απέστειλε ομάδα ειδικών στο Σαράγιεβο για να εξετάσει πως το Βερολίνο μπορεί να «βοηθήσει τις βαλκανικές χώρες, έτσι ώστε οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης» και να μην συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία.
Σύμφωνα με το γερμανικό υπ. Εσωτερικών η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη βαλκανική οδό οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των αφίξεων μεταναστών στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό το υπουργείο παρακολουθεί με «ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις σε Τουρκία και Ελλάδα». Σύμφωνα μάλιστα με απόρρητη έκθεση της Κομισιόν που βρίσκεται στα χέρια της εφημερίδας Die Welt «οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνονται». Στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Αιγαίο ζουν σήμερα 35.630 πρόσφυγες και μετανάστες. Ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από ότι την άνοιξη του 2016».
Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία γίνεται ολοένα πιο έξυπνη και διασυνδεδεμένη, η Xiaomi, 17 Series, μαζί με το ολοκληρωμένο οικοσύστημα που την πλαισιώνει από tablets, smartwatch και trackers προσφέρει μια πραγματικά connected και A.I. εμπειρία και μάλιστα με early bird προσφορές έως τις 15 Μαρτίου.
Τα Estates Costa Lazaridi απέκτησαν την πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο βιωσιμότητας για το ελληνικό κρασί