Μακελειό στο Τέξας: Ο δράστης... πεινούσε, γι' αυτό «διάλεξε» το μαγαζί!

Μακελειό στο Τέξας: Ο δράστης... πεινούσε, γι' αυτό «διάλεξε» το μαγαζί!

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο 21χρονος, οπλισμένος, είχε ξεκινήσει από το Ντάλας και οδηγούσε επί δέκα ώρες, πριν σταματήσει στο Ελ Πάσο επειδή... πείνασε - Στους 22 οι νεκροί, ένας Γερμανός ανάμεσά τους - Αύριο στην περιοχή ο Τραμπ, που απέδωσε στις ψυχικές ασθένειες τις πολύνεκρες επιθέσεις

texas_ar
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της αστυνομίας του Τέξας για την πολύνεκρη επίθεση στο κατάστημα Walmart του Ελ Πάσο, που στοίχισε την ζωή σε 22 ανθρώπους.

Την Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο δράστης, ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιους, οδηγούσε για περίπου δέκα ώρες πριν φτάσει στο σημείο της επίθεσης. Είχε ξεκινήσει από το Ντάλας, όπου έμενε με τους παππούδες του και ο λόγος που σταμάτησε στο συγκεκριμένο κατάστημα ήταν γιατί... είχε πεινάσει!

patrick-crusius-pic


Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ελ Πάσο Γκρεγκ Άλεν, δήλωσε την Δευτέρα στους δημοσιογράφους ότι ο δράστης είχε χαθεί προηγουμένος σε μια γειτονιά της πόλης, για να καταλήξει τελικά στο Walmart «γιατί, από όσο καταλαβαίνουμε, είχε πεινάσει».

Ο Κρούσιους είχε ξεκινήσει από την πόλη καταγωγής του, το Άλεν του Ντάλας.

patrick-crusius-drastis


Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε επίσης ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο 21χρονος για να σκοτώσει 22 ανθρώπους, ήταν νόμιμα αγορασμένο και καταχωρημένο.

Κλείσιμο
Ο Πάτρικ Κρούσιους πάντως δήλωσε άνεργος εδώ και πέντε μήνες, χωρίς εισόδημα και πως έμενε μέχρι τώρα με τους παππούδες του. Για το λόγο αυτό, το δικαστήριο θα ορίσει τον δικηγόρο του, που θα τον υπερασπιστεί απέναντι στην επιβολή θανατικής ποινής που έχει ζητηθεί από τον γενικό εισαγγελέα.

patrick-crusius-mugshot
Βίντεο από την ώρα της επίθεσης:

El Paso, Texas, Shooting: Witness Videos Capture Terrifying Scene | NBC News



Ενας Γερμανός, 13 Αμερικανοί και Μεξικανοί τα θύματά του

Ένας Γερμανός συγκαταλέγεται στα 22 θύματα της επίθεσης του Κρούσιους στο Ελ Πάσο, ανέφεραν οι αρχές.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις εθνικότητες των θυμάτων: «Έχουμε έναν Γερμανό, 13 αμερικανούς πολίτες, έναν άνθρωπο η εθνικότητα του οποίου είναι ακόμη άγνωστη, επτά μεξικανούς υπηκόους», απαρίθμησε.

Ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, ο οποίος μίλησε για μια «τρομοκρατική ενέργεια εναντίον των Μεξικανών», έκανε λόγο νωρίτερα για οκτώ νεκρούς συμπατριώτες του.


Την Τετάρτη στο Ελ Πάσο ο Τραμπ - Δέχεται πυρά από τους Δημοκρατικούς

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί αύριο Τετάρτη στο Ελ Πάσο, τέσσερις ημέρες αφότου η παραμεθόρια πόλη βυθίστηκε στο πένθος, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, ο Ρεπουμπλικάνος Ντι Μάργκο.

Ο μεγιστάνας νωρίτερα χθες καταδίκασε σε ομιλία του τον «ρατσισμό», τη «μισαλλοδοξία» και τη θεωρία περί «ανωτερότητας της λευκής φυλής», ιδεολογίες που ενστερνίζεται ο δράστης του μακελειού και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι τροφοδοτεί με τη ρητορική του. Παράλληλα, ο Τραμπ στηλίτευσε το ότι το Διαδίκτυο και τα βιντεοπαιχνίδια υποθάλπουν, κατ’ αυτόν, τη βία στις ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός τεξανός πρώην βουλευτής Μπέτο Ο’Ρουρκ, ο οποίος είναι ανάμεσα στους πολλούς συμμετέχοντες στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια που όπως προεξοφλείται θα αναμετρηθεί με τον ένοικο του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές του 2020, υποστήριξε σε δηλώσεις του στην El Paso Times ότι ο Τραμπ θα όφειλε να μην επισκεφθεί την πόλη του, διότι «συνέβαλε να δημιουργηθεί αυτό που είδαμε στο Ελ Πάσο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης