Νέα Ζηλανδία: Τέλος στις πωλήσεις των ημιαυτόματων όπλων στρατιωτικού τύπου
Η πρωθυπουργός της χώρας διευκρίνισε πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία
Την απαγόρευση πώλησης επιθετικών τυφεκίων και ημι-αυτόματων όπλων στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Αρντέρν στη σκιά της δολοφονίας 50 ανθρώπων σε τεμένη της πόλης Κράιστσερτς.
«Ανακοινώνω ότι η Νέα Ζηλανδία θα απαγορεύσει [να πωλούνται] όλα τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου. Θα απαγορεύσουμε επίσης τα επιθετικά τυφέκια», δήλωσε η Αρντέρν, διευκρινίζοντας πως θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινά μέτρα για να αποτραπεί το να σπεύσουν κάποιοι να αγοράσουν τέτοια όπλα πριν επικυρωθεί νέα νομοθεσία.
Η Άρντεν ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευση της πώλησης γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και όλων των αξεσουάρ που επιτρέπουν τη μετατροπή ημιαυτομάτων σε αυτόματα όπλα. «Για να συνοψίσουμε, κάθε ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής θα απαγορευτεί σε αυτή τη χώρα», κατέληξε η πρωθυπουργός.
Η Άρντεν ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα δώσει χρήματα για να «αγοράσει» τέτοιου είδους όπλα από όσους τα κατέχουν ήδη υπολογίζοντας το κόστος σε έως 200 εκατομμύρια δολάρια.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.