Ιρλανδία: Σάλος μετά την αθώωση 27χρονου για βιασμό - Βουλευτής έδειξε το εσώρουχό της στη Βουλή

Ιρλανδία: Σάλος μετά την αθώωση 27χρονου για βιασμό - Βουλευτής έδειξε το εσώρουχό της στη Βουλή

Μία Ιρλανδή βουλευτής αποφάσισε να φέρει και να δείξει το εσώρουχό της στη Βουλή, μετά την αθωώση 27χρονου για το βιασμό 17χρονης επειδή εκείνη φορούσε προκλητικά εσώρουχα

irla32
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιρλανδία μετά την αθώωση ένος 27χρουνου που βίασε μία 17χρονη επειδή εκείνη φορούσε προκληκτικά εσώρουχα.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την οργή πολλών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για μία «πολύ άδικη απόφαση».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε από τους δικαστές να λάβουν υπόψη τους ότι η έφηβη κοπέλα ήταν προκλητικά ντυμένη επικαλούμενη ότι φορούσε ως εσώρουχο ένα δαντελένιο ύφασμα.

«Ένα κομμάτι ύφασμα δεν είναι πρόσκληση για βιασμό, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι. Ακόμα κι αν η νεαρή γυναίκα δεν είχε φορέσει εσώρουχα: Δεν σημαίνει τίποτα!», γράφει μία γυναίκα χρήστης στο Twitter.

«Ένας άνδρας από την Ιρλανδία βίασε μία κοπέλα γιατί φορούσε στρινγκ. Άντε και γ...!», σχολιάζει μία άλλη χρήστης.

«Δεν σημαίνει ότι επειδή τα εσώρουχά μου είναι χαριτωμένα λέω ναι», γράφει μία άλλη.

Κλείσιμο
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όμως, δεν ήταν οι μόνοι που εξέφρασαν την οργή τους δημόσια.





Μία Ιρλανδή βουλευτής αποφάσισε να φέρει και να δείξει το εσώρουχο της στη βουλή και με μότο «ρίχνω το φταίξιμο στο θύμα», ανέφερε:

«Μπορεί να φαίνεται ντροπιαστικό να δείξω έναι στριγκ εδώ... αλλά πώς νομίζετε ότι νιώθει ένα θύμα βιασμού ή μια γυναίκα που αναγκάζεται να δείξει το εσώρουχο της σε ένα δικαστήριο;»

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 27χρονο για την κατηγορία του βιασμού... «ελλείψει μαρτύρων». 



Γι' αυτό το λόγο πολλές εκπρόσωποι του ωραίου φύλου έσπευσαν να δείξουν τα σέξι εσώρουχά τους στο Twitter διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αθώωση του Ιρλανδού.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το σεξ ήταν συναινετικό ισχυριζόμενος ότι προτού φθάσουν στο σεξ, οι δύο τους είχαν ανταλλάξει αρκετά φιλιά κι ότι η κοπέλα ήταν προκλητικά ντυμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τη δίκη, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες διαμαρτυρίες από τη φεμινιστική ομάδα Rosa, η οποία ζητούσε την καταδίκη του 27χρου, ενώ στο Κορκ, όπου διεξήχθη η δίκη, εκτιμάται ότι πάνω από 200 ​​άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, αφήνοντας τα εσώρουχά στα σκαλιά του δικαστηρίου.



Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αθώωσει τον 27χρονο ελλείψει μαρτύρων διάφορες οργανώσεις πραγματοποιούν διαδηλώσεις στην Ιρλανδία ενάντια στην απόφαση και τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο.



Δείτε βίντεο: Σάλος μετά την αθώωση 27χρονου για βιασμό - Βουλευτής έδειξε το εσώρουχό της στη Βουλή
Σάλος μετά την αθώωση 27χρονου για βιασμό - Βουλευτής έδειξε το εσώρουχό της στη Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης