Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά εξηγήσεις για τον προϋπολογισμό της Γαλλίας

eur_com

Η Κομισιόν κρίνει ότι τα μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης δεν αρκούν για τη μείωση του χρέους - Ποιες οι διαφορές με την περίπτωση της Ιταλίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα και επισήμως "διευκρινίσεις" από τη Γαλλία για τον προϋπολογισμό της για το 2019, που θεωρείται ότι δεν τηρεί κατά γράμμα τους ευρωπαϊκούς κανόνες, μια κατάσταση που ωστόσο είναι λιγότερο σοβαρή από εκείνη της Ιταλίας.

Σε επιστολή της προς τη γαλλική κυβέρνηση η Κομισιόν εκφράζει τον φόβο ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για τη μείωση του χρέους είναι ανεπαρκείς και ζητά περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Η περίπτωση της Γαλλίας είναι διαφορετική από εκείνη της Ιταλίας, ο πρϋπολογισμός της οποίας ενδέχεται να απορριφθεί από τις Βρυξέλλες. Η Ρώμη δεν κατηγορείται για "ανεπαρκείς" προσπάθειες αλλά για σκόπιμη απόκλιση από τους κανόνες σε ό,τι αφορά τις δαπάνες και το έλλειμμα.

Το έλλειμμα της Γαλλίας, η οποία βγήκε πέρσι από τη λεγόμενη "διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος" εκτιμάται ότι θα φτάσει το 2019 στο 2,8% του ΑΕΠ, θα βρίσκεται δηλαδή κάτω από το όριο του 3% που θέτει η ΕΕ. Ένα άλλο κριτήριο όμως θεωρείται καθοριστικό για τις Βρυξέλλες: η μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος που το 2019 θα βρίσκεται στο 98,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το Παρίσι. Με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η Γαλλία πρέπει να το μειώσει κατά 0,6 της μονάδας το 2019, όμως ο προϋπολογισμός που παρουσιάσε η γαλλική κυβέρνηση προβλέπει μείωση που δεν θα ξεπεράσει το 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Culiacan

Σύμφωνα με υπουργό της χώρας, οι δυνάμεις ασφαλείας αναδιπλώθηκαν προκειμένου να «σωθούν ζωές» - Ο Οβίδιο Γκουσμάν Λόπες μαζί με αδέρφια του πιστεύεται πως διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο καρτέλ Σιναλόα, που βιώνει μια «εσωτερική διαμάχη»

nether

Οι αρχές ερευνούν την πιθανότητα να κρύβεται πίσω από την υπόθεση κάποιο «θρησκευτικό πιστεύω» - Με αμφιλεγόμενο θρησκευτικό κίνημα συνδέεται τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ

pence_ar

Η Ουάσιγκτον, μετά τις παλινωδίες του προέδρου Τραμπ, προσπάθησε να διασώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί από την αξιοπιστία της - ΗΠΕ και Τουρκία δεσμεύτηκαν για μια ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος της δημιουργίας «ζώνης ασφαλείας»

Boris-ekso

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα κληθεί το Σάββατο να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει τη συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ, που ωστόσο «κρύβει» αρκετά «θολά» σημεία - Τι αλλάζει ουσιαστικά σε σχέση με τη συμφωνία που είχε υπογράψει η Μέι

france_ar

Το παρασκήνιο της συζήτησης που τελείωσε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Τι είπε ο Μακρόν - Η στάση της Γερμανίας και το... decoupling που πρότειναν Ολλανδία και Δανία - Γιατί έφυγε... ταχέως ο Μπόρις Τζόνσον - Τα λεκτικά αντίμετρα για τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Συρία - Κύπρο

35