Η Σαουδική Αραβία θέλει να μετατρέψει το Κατάρ σε νησί!

doha23

Ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος ειδήσεων Sabq ανέφερε κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή ενός καναλιού μήκους 60 χλμ και πλάτους 200 μ. που εκτείνεται σε όλη τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ

Ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος είπε την Παρασκευή, ότι το βασίλειο προχώρησε με ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει το σκάψιμο ενός καναλιού που ουσιαστικά θα μετατρέψει τη γειτονική χερσόνησο του Κατάρ σε νησί, εν μέσω της συνεχιζόμενης διπλωματικής διαμάχης μεταξύ των εθνών του Κόλπου.

«Περιμένω ανυπόμονα για λεπτομέρειες σχετικά με την υλοποίηση του έργου της Νήσου Salwa, ένα σπουδαίο ιστορικό έργο που θα αλλάξει τη γεωγραφία της περιοχής», δήλωσε στο Twitter ο Saud al-Qahtani, ανώτερος σύμβουλος του Crown Prince Mohammed bin Salman.

Το σχέδιο, το οποίο θα διαχώριζε φυσικά τη χερσόνησο του Κατάρ από την ηπειρωτική Σαουδική Αραβία, είναι το πιο πρόσφατο σημείο σε μια διαρκή 14μηνη διαμάχη μεταξύ των δύο κρατών.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έκοψαν διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Κατάρ τον Ιούνιο του 2017 , κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και ότι είναι πολύ κοντά στον αντίπαλο αντιπάλου του Ριάντ, το Ιράν.

Τον Απρίλιο, ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος ειδήσεων Sabq ανέφερε κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή ενός καναλιού μήκους 60χλμ και πλάτους 200μ που εκτείνεται σε όλη τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ.

Μέρος του καναλιού, το οποίο θα κοστίσει μέχρι 2,8 δισ. ριάλια (750 εκατ. δολάρια), θα προοριζόταν για εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων, ανέφερε.

Πέντε ανώνυμες εταιρείες που εξειδικεύονται στην εκσκαφή καναλιών είχαν προσκληθεί να υποβάλουν προσφορά για το έργο και ο νικητής θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, ανέφερε η εφημερίδα Makkah τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

.

και την Ευρώπη σε έρημο.

Daniel

ΕΙΔΕΣ Ο ΤΡΑΜΠ;; ΕΒΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΜΚΟ, ΚΛΠ. ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ CNN, ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ KAI ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. Ο ΤΡΑΜΠ ΟΜΩΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ( ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ). ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ. ΟΨΟΜΕΘΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟΝ " ΚΟΣΜΟ" ΤΟΥ.....

Ιεζεκιήλ

Και φυσικά τα έχεις χαμένα διότι , όπως όλοι γνωρίζουμε, η χώρα που προωθεί την ισλαμοποίηση είναι κυρίως η Σαουδική Αραβία στην οποία ο Τράμπ πούλησε άπειρα όπλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brexxit

Ενώ η χώρα και οι πολιτικοί της είναι διχασμένοι όσον αφορά το Brexit, οι περισσότεροι συμφωνούν πως πρόκειται για τη σημαντικότερη στρατηγική απόφαση που έχει αντιμετωπίσει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο