Ρωσία: Η Δούμα ενέκρινε σε πρώτη φάση την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

duma_russia

Τα όρια αυξάνονται στα 63 έτη για τις γυναίκες και στα 65 για τους άνδρες – Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση 

Η Κρατική Δούμα ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο που προβλέπει την σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, για τις γυναίκες στα 63 έτη από τα 55 έτη που είναι σήμερα και για τους άνδρες στα 65 από τα 60 που είναι σήμερα.

Για τις γυναίκες η σταδιακή αυτή αύξηση θα ολοκληρωθεί έως το 2034 και για τους άνδρες έως το 2028. Το νομοσχέδιο υποστήριξε μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία», ενώ το καταψήφισαν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας και της «Δίκαιης Ρωσίας».

Συνολικά υπέρ του νέου νομοσχεδίου, που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, ψήφισαν 327 βουλευτές και 104 βουλευτές ψήφισαν κατά.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Δούμα

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, έξω από την Κρατική Δούμα πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας γα την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η οποία θα ξεκινήσει το 2019, αφορά 46,5 εκατομμύρια άτομα, τα οποία ωστόσο θα εξακολουθούν να λαμβάνουν τα κοινωνικά επιδόματα που ελάμβαναν μέχρι τώρα.

Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων Μαξίμ Τολίπιν , μιλώντας στην Κρατική Δούμα, είπε ότι «η αύξηση των συντάξεων που προβλέπεται από το νομοσχέδιο δεν θα έχει προηγούμενο στην ιστορία της Ρωσίας»

Όπως είπε ο Ρώσος υπουργός ο πληθωρισμός θα υπερβεί το 2018 κατά τι το 3% , που σημαίνει ότι « οι συντάξεις θα αναπροσαρμοσθούν με ρυθμούς δύο φορές μεγαλύτερους από τον πληθωρισμό». Κάτι τέτοιο, προσέθεσε, δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

malt

Πρόκειται για μία ομάδα από περισσότερους των δύο Μαλτέζων  - Έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα για τη δολοφονία - Η Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλιζία δολοφονήθηκε το 2017 από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της - Ερευνούσε τα Panama Papers

flights

Οι ελεγκτές επανασχεδιάζουν τον εναέριο χώρο προσφέροντας στα επιβατικά αεροσκάφη τμήμα του, το οποίο προορίζεται για τα στρατιωτικά - 54,3 εκατ. επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς

10
kasog09

Η γυναίκα δήλωσε πως παντρεύτηκε τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο τον Ιούνιο στις ΗΠΑ σε μυστική ισλαμική τελετή - Η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, Χατιτζέ Τσενγκίζ, ανέφερε πως δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτής της γυναίκας και αναρωτήθηκε για τα κίνητρά της