«Nein» από τον Κουρτς σε αιτήσεις ασύλου στις πλατφόρμες αποβίβασης

sebastian-kurz

«Ανήκω σε εκείνους που λένε πως, αν επιτραπούν οι αιτήσεις ασύλου (σ.σ. από αυτές τις πλατφόρμες), θα δημιουργηθεί ένας αδιανόητος παράγοντας έλξης», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ö1 ο επικεφαλής της κυβέρνησης, η χώρα του οποίου ανέλαβε από την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε σήμερα πως είναι αντίθετος να δοθεί στους μετανάστες η δυνατότητα να αιτηθούν άσυλο στην ΕΕ από τις «περιφερειακές πλατφόρμες αποβίβασης» που προβλέπουν να δημιουργήσουν οι ηγέτες των «28» εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου.

«Ανήκω σε εκείνους που λένε πως, αν επιτραπούν οι αιτήσεις ασύλου (σ.σ. από αυτές τις πλατφόρμες), θα δημιουργηθεί ένας αδιανόητος παράγοντας έλξης», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ö1 ο επικεφαλής της κυβέρνησης, η χώρα του οποίου ανέλαβε από την 1η Ιουλίου την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

Ο Κουρτς πρόσθεσε πως για το ζήτημα αυτό εκφράσθηκαν αποκλίνουσες απόψεις κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Στη σύνοδο κορυφής, η οποία οργανώθηκε εν μέσω πολιτικής κρίσης για το μέλλον του δικαιώματος ασύλου στην Ευρώπη, οι αξιωματούχοι των χωρών της Ένωσης συμφώνησαν κυρίως να «εξερευνήσουν άμεσα» την ακόμη αρκετά ασαφή «σκέψη» περί «περιφερειακών πλατφορμών αποβίβασης» μεταναστών που διασώζονται στα διεθνή ύδατα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος θεωρεί πως θα ήταν «πιο έξυπνο να πάμε να ψάξουμε κατευθείαν τους ανθρώπους στις πολεμικές ζώνες, παρά να δημιουργήσουμε μια προτροπή να αναλάβουν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου».

Καμία τρίτη (εκτός ΕΕ) χώρα δεν έχει προτείνει μέχρι στιγμής να φιλοξενήσει «περιφερειακές πλατφόρμες αποβίβασης», η εφαρμογή των οποίων δημιουργεί πολλές αμφιβολίες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και για τη συμβατότητά τους με το διεθνές δίκαιο.

Το Σάββατο (προχθές) ο Αυστριακός καγκελάριος χαρακτήρισε «εφικτή» την επίτευξη συμφωνιών με αφρικανικές χώρες προκειμένου να φιλοξενήσουν τέτοιες πλατφόρμες. Εξέφρασε επίσης την ευχή, μέχρι το τέλος του έτους, να διεξαχθεί μια σύνοδος κορυφής ΕΕ-Αφρικής.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

επιδόματα

Δώσε επιδόματα από δανεικά. Έτσι έμαθε η αριστερά στην Ελλάδα.

m59

Ο αρχιφασίστας της αυστρίας , θα εφαρμόσει σαν ,αντίμετρο την εφαρμογή 12ωρου ημερησίας απασχόλησης των εργαζομένων και θα φέρει στην Ευρώπη μεσαιωνικούς θεσμούς που άλλαξαν με επαναστάσεις και αίμα!!! Καλά να πάθουν τα φασιστάκια εκεί στην αυστρία , που εκλέγουν τέτοιες παρατάξεις στην χώρα . Πάντα άλλωστε πρωτοστατούσαν σε οτιδήποτε φασιστικό μιας και είναι στο αίμα τους..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ISTANBULNEWAIRPORT

Οι εργαζόμενοι του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, το οποίοαναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 29 Οκτωβρίου, συχνά παραπονιούνται για τις συνθήκες εργασίας, διατροφής και στέγασης στη δομή, με τις ενώσεις να την παρομοιάζουν με στρατόπεδο συγκέντρωσης

Florence-trumper

Η συγκεκριμένη πολιτεία  έχει πληγεί περισσότερο από τον κυκλώνα, με τα ποτάμια να συνεχίζουν να υπερχειλίζουν, ενώ χιλιάδες σπίτια και δρόμοι εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα

in_01

Η πρακτική του στιγμιαίου προφορικού διαζυγίου, το οποίο είναι γνωστό ως «τριπλό τάλακ» είναι πολύ κοντά στο να καταστεί  ποινικό αδίκημα για το οποίο δεν θα μπορεί να δοθεί εγγύηση και θα μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως τριών ετών