Η ΕΕ παρατείνει για ένα χρόνο τις κυρώσεις κατά της Κριμαίας

Η ΕΕ παρατείνει για ένα χρόνο τις κυρώσεις κατά της Κριμαίας

Οι κυρώσεις απαγορεύουν τις εισαγωγές στην ΕΕ οποιωνδήποτε προϊόντων της Κριμαίας, τις ευρωπαϊκές επενδύσεις στο έδαφος της Κριμαίας, την αγορά ακινήτων, την χρηματοδότηση επιχειρήσεων

443-thumb-large
Η σύνοδος των υπουργών αγροτικής ανάπτυξης και αλιείας των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε να παρατείνει για 12 μήνες τις κυρώσεις κατά της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί ΕΕ, έναντι της Κριμαίας, η οποία συνίσταται στο ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.

Οι κυρώσεις κατά της Κριμαίας, απαγορεύουν τις εισαγωγές στην ΕΕ οποιωνδήποτε προϊόντων της Κριμαίας, τις όποιες ευρωπαϊκές επενδύσεις στο έδαφος της Κριμαίας, την αγορά ακινήτων, την χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την παροχή υπηρεσιών για παράδειγμα τουριστικών. Απαγορεύεται επίσης ο ελλιμενισμός πλοίων της ΕΕ στα λιμάνια της Κριμαίας, προσγειώσεις αεροσκαφών στα αεροδρόμια της Χερσονήσου, εκτός από περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης