Η Μπριζίτ Μακρόν έδωσε €50.000 για να αλλάξει το σερβίτσιο στο Ελιζέ

makron-brid-ge

Συνολικά αγόρασε 900 μεγάλα και 300 μικρότερα πιάτα

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία η απόφαση της Μπριζίτ Μακρόν να δώσει 50.000 ευρώ προκειμένου να αντικαταστήσει το σερβίτσιο του Ελιζέ.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της γαλλικής προεδρίας η σύζυγός του Εμμανουέλ Μακρόν έδωσε την εντολή της αγοράς γιατί τα υπάρχοντα πιάτα είχε παλιώσει ενώ έλειπαν και κομμάτια που είχαν χαθεί με τη συνεχή χρήση.

Όπως σημείωναν η τελευταία μεγάλη αντικατάσταση είχε γίνει επί προεδρίας Ζακ Σιράκ προσθέτοντας ότι ορισμένα από τα κομμάτια του σερβίτσιου χρονολογούνταν από τη δεκαετία του 1950 και την προεδρία του Ρενέ Κοτί.

Παραδοσιακά η γαλλική προεδρία προμηθεύεται τα πιάτα της από ένα εργοστάσιο πορσελάνης στις Σέβρες με την παράδοση να έχει ξεκινήσει από το 1840. Στα πιάτα, δε, είναι χαραγμένο ένα σχέδιο της προεδρικής κατοικίας.

Κατά τους ίδιους αξιωματούχους το κόστος για τα 900 μεγάλα πιάτα και τα 300 συνοδευτικά προέρχεται από τον ετήσιο προϋπολογισμό της προεδρίας.

Σημειώνεται, δε, ότι το 60% της εταιρείας που κατασκευάζει τα πιάτα για τη γαλλική προεδρία ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Καλά έκανε

Θα υπερασπιστώ μια φορά και εγώ τη ΜΟΥΜΙΑ . ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ . ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ . Όχι σε ισλαμολαθροεποικους. Δεν τα πήρε σπίτι της . Στο προεδρικό θα μείνουν . ΓΑΛΛΙΑ είναι, όχι Τσιπρισταν. Μην παρασύρεστε από την ιδεολογία της ψευτοκακομοιριας ( ψεύτο- γιατί κάτω από το τραπέζι αρπάζουν και κονομάνε όλοι τους κλέβοντας) που έχουνε επιβάλει 40 χρόνια οι κουμουνοσυμμοριτες στο Ελλαδιστάν . Οι ΜΚΟ που καταστρέφουν το δικό μας τόπο ξοδεύουν τόσα ΚΑΘΕ ΩΡΑ -κατά της πατρίδας . Αυτό είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ . Η γιαγιά ας αλλάξει και κουρτίνες

debian

Μήπως δικά της είναι ? Πληρώνουν οι κάφροι φορολογούμενοι...

astarte

cougar

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nautilia-tanker

«Και τα 23 μέλη του πληρώματος του τάνκερ αναχώρησαν από το Ιράν, από το αεροδρόμιο Μπαντάρ Αμπάς, και έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 19:30 ώρα Ελλάδας» σημειώνεται σε μια ανακοίνωση

amandaknox

Τον Ιανουάριο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι η Νοξ δεν έτυχε δίκαιης δίκης και διέταξε την Ιταλία να της καταβάλει το ποσό των 18.400 ευρώ ως αποζημίωση

1