Διαφήμιση εσωρούχων με... ακέφαλο ημίγυμνο μοντέλο απαγορεύτηκε λόγω σεξισμού

Διαφήμιση εσωρούχων με... ακέφαλο ημίγυμνο μοντέλο απαγορεύτηκε λόγω σεξισμού

H αφίσα ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν ως «σεξουαλικό αντικείμενο» το γυναικείο σώμα, αναφέρει στη δήλωσή της η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης

tease-the-season
Μια διαφήμιση εταιρείας παραγωγής εσωρούχων απαγορεύτηκε μετά από καταγγελίες που έκαναν λόγο για σεξισμό και διάθεση υποτίμησης του γυναικείου φύλου.

Η αφίσα με την επίμαχη εικόνα, που έδειχνε ένα... ακέφαλο μοντέλο να ποζάρει υπαινικτικά με σέξι εσώρουχα, είχε τοποθετηθεί έξω από την μπουτίκ Silks στη Γλασκώβη τον περασμένο Δεκέμβρη, και έφερε το σλόγκαν «Tease the Season».

Το γεγονός ότι οι διαφημιστές είχαν θεωρήσει περιττό να συμπεριλάβουν το πρόσωπο και το κεφάλι της γυναίκας, θεωρώντας μάλλον ότι το σημαντικότερο σημείο πάνω της είναι το κορμί της, ερμηνεύθηκε ως έκφραση σεξισμού από πολλούς καταναλωτές, που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στην ίδια την εταιρεία αλλά και στην Αρχή Προτύπων Διαφήμισης (ASA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν και κάπως... αργά, αφού η χειμωνιάτικη σεζόν έχει περάσει προ πολλού και τα πόστερ με την εικόνα έχουν κατέβει, η ASA αποφάνθηκε ότι η εν λόγω διαφήμιση πρέπει να απαγορευτεί, αφού ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αντιμετωπίζουν ως «σεξουαλικό αντικείμενο» το γυναικείο σώμα.

«Θεωρήσαμε ότι, εστιάζοντας αποκλειστικά στο σώμα χωρίς να εμφανίζεται στο κεφάλι, σε συνδυασμό με την σεξουαλικά υπαινικτική πόζα και το σλόγκαν, η εικόνα καλούσε τους πολίτες να δουν το μοντέλο ως σεξουαλικό αντικείμενο. Επομένως, πιστεύουμε ότι δικαίως η διαφήμιση προκάλεσε αντιδράσεις από το καταναλωτικό κοινό», αναφέρει η ASA στην αιτιολόγησή της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης