Ετοιμος για την ηγεσία της ΕΚΤ ο Γενς Βάιντμαν

gens_vaidman

Ο πρόεδρος της Bundesbank είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι θεωρεί τον εαυτό του πιθανό διάδοχο του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα εγκαταλείψει το αξίωμα στα τέλη του Οκτωβρίου του 2019, έπειτα από 8 χρόνια

Ο Γενς Βάιντμαν πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να αναλάβει ένας Γερμανός το «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της Bundesbank είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι θεωρεί τον εαυτό του πιθανό διάδοχο του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα εγκαταλείψει το αξίωμα στα τέλη του Οκτωβρίου του 2019, έπειτα από 8 χρόνια.

Σήμερα, σε συνέντευξή του στον όμιλο Funke, ο Βάιντμαν επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα. «Νομίζω ότι κάθε μέλος της ΕΚΤ θα πρέπει να έχει τη δημιουργική θέληση να συμμετάσχει σε έναν διαφορετικό ρόλο στη νομισματική πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν ο Βάιντμαν ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, δύσκολα θα βρεθεί υποψήφιος να τον αμφισβητήσει», δήλωσαν στο ΑΠΕ ευρωπαϊκές τραπεζικές πηγές. Προς το παρόν, στην ενδεχόμενη υποψηφιότητά του φαίνεται να αντιδρούν Γάλλοι και Ιταλοί.

«Τέλος στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ»

«Τώρα είμαστε πλέον έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην κρίση, αλλά και για την άσκηση μιας νομισματικής πολιτικής πίσω σε πιο οικείο έδαφος, για να καθορίσουμε τη στρατηγική της νομισματικής πολιτικής για το μέλλον», δήλωσε ο Βάιντμαν. Κατά την άποψή του, η ΕΚΤ πρέπει να αποφασίσει ταχέως να σταματήσει τις αγορές ομολόγων. «Δεν θέλω να προκαταβάλω τις αποφάσεις του Συμβουλίου, αλλά νομίζω ότι είναι λογικό, σύντομα να υπάρξει μια σαφήνεια και να ανακοινωθεί μια ημερομηνία λήξης». Οι επόμενες συνεδριάσεις της ΕΚΤ είναι στις 14 Ιουνίου στη Ρίγα και στις 26 Ιουλίου στη Φρανκφούρτη.

Οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ συνολικού ύψους 2,55 τρισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θεωρούνται αμφιλεγόμενες στη Γερμανία, θα πρέπει να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό που θα συμβεί μετά είναι ακόμα ασαφές.

Η παραδοχή ότι οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ δεν θα συνεχιστούν πέρα ​​από το τέλος του έτους φαίνεται εύλογη, δήλωσε Βάιντμαν.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ταρζαν

ποτέ Γερμανός δεν θα καθήσει στο τιμόνι της ΕΚΤ. Γιατί; Γιατί το πάνω χέρι στην ΕΚΤ το έχουν με την ψήφο τους οι Γάλλοι και οι Νότιοι δορυφόροι τους, που είναι περισσότεροι απο τους Γερμανούς, ώστε να ψηφίζουν επι το πλείστον QE προυπολογισμούς. Μέχρι σήμερα, η Γαλλική κυβέρνηση έχει πετύχει την οικοδόμηση μιας δυσανάλογης επιρροής μέσα στην ΕΕ. Τα περισσότερα θεσμικά όργανα της ΕΕ φιλοξενούνται από τη Γαλλία και το Βέλγιο, και είναι σχεδιασμένα πάνω στο γαλλικό σύστημα διακυβέρνησης. Τα Γαλλικά είναι γλώσσα εργασίας μέσα στην ΕΕ, δίπλα στα Αγγλικά. Όχι όμως τα Γερμανικά, παρόλο που η Ένωση είχε πολύ περισσότερους γερμανόφωνους κατοίκους. Στην επιρροή των κρατών μελών βασιζόμενη στον πληθυσμό τους, η Γαλλία παρουσιάζεται με εντονότερη παρουσία και η Γερμανία με μικρότερη. Στην πραγματικότητα, η επιρροή της Γερμανίας δεν αυξήθηκε καθόλου μετά την ενοποίησή της. Με λίγα λόγια, η ΕΕ,οι προηγούμενες εκδοχές της μαζί και η ΕΚΤ, είναι κατά κύριο λόγω γαλλικού σχεδιασμού, ο οποίος πέρα από τις επίσημες δηλώσεις, έχει από πολλές απόψεις εξυπηρετήσει το σκοπό του να χρησιμοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα για να διευρυνθεί, ή τουλάχιστον να διατηρηθεί, η παγκόσμια Γαλλική πολιτική επιρροή, κυρίως στην Ευρώπη. Η μηχανή του προσωπικού της Επιτροπής ήταν πάντα ρυθμισμένη να υποστηρίζει συγκεκριμένα τα γαλλικά συμφέροντα. Η ΕΟΚ ήταν μια Γαλλο-Γερμανική συγκυριαρχία, στην οποία η Βόννη χορήγησε εγγύηση για τα οικονομικά της Κοινότητας και το Παρίσι υπαγόρευε τις πολιτικές του. ” Με τον ίδιο τρόπο, ο Charles de Gaulle είπε κάποτε: “Η ΕΟΚ είναι ένα άλογο και μια άμαξα: Η Γερμανία είναι το άλογο και η Γαλλία ο αμαξάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sri_ar

Οι αρχές είχαν πληροφορίες για επιθέσεις 10 ημέρες πριν - 13 συλλήψεις από την αστυνομία - Ανάμεσα στους νεκρούς Αμερικανοί, Βρετανοί, Ινδοί, Δανοί και Τούρκοι - Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός και κοντά στο αεροδρόμιο

Skopia_Ypopsifioi

Με καταμετρημένο το 99,69% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκέντρωσε 42,84% (323.333 ψήφους), ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα 42,24% (318.811 ψήφους) – Για να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%, ειδάλλως θα ακυρωθούν

1