FT: Οι προτάσεις των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας μπορούν να τινάξουν την ευρωζώνη στον αέρα

financial-times

Συμφωνα με την εφημερίδα είναι σε εξέλιξη μια «ανταρσία στο Νότο: αν οι Βρυξέλλες πίστευαν ότι το να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ήταν εφιάλτης, ας «σφίξουν τώρα τις ζώνες τους» για ν’ αντιμετωπίσουν την Ιταλία»

«Οι προτάσεις των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας μπορούν να τινάξουν την ευρωζώνη στον αέρα» γράφουν σήμερα οι Financial Times. «Οι προτάσεις στο έγγραφο που διέρρευσε είναι πολύ πιο ριζοσπαστικές απ’ ότι ανέμεναν οι αγορές –κι αν εφαρμοστούν η ευρωζώνη θα διαλυθεί», υποστηριζει η βρετανική εφημερίδα.

«Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι τα φιλόδοξα σχέδια του Μακρόν για βαθύτερη ενοποίηση στην ευρωζώνη είναι πια χαμένη υπόθεση: δεν πρόκειται η Γερμανία να δεχθεί ποτέ πανευρωπαϊκό ομόλογο που θα συνδέει το ιταλικό χρέος με το γερμανικό. Σε χθεσινή, κοινή ανακοίνωσή τους Πέντε Αστέρια και η Λέγκα αναφέρθηκαν στην περίοδο του ’80 και του ’90 όταν η Ιταλία είχε ακόμα τη λίρα, πριν τη συνθήκη του Mάαστριχτ. Φαίνεται ότι Σαλβίνι και Ντι Μάγιο "φλερτάρουν" ακόμα και με έξοδο από την ευρωζώνη. Το σχετικό έγγραφο δίνει μια ιδέα για το τι μπορεί να σημαίνει μια κυβέρνηση συνασπισμού κατά του κατεστημένου», σχολιάζει ο αναλυτής Λορέντσο Κοντόνιο. Παραμένει, ωστόσο, ακόμα αβέβαιο πόσο θα το «τραβήξουν» τα δύο κόμματα.

Συμφωνα με την εφημερίδα είναι σε εξέλιξη μια «ανταρσία στο Νότο: αν οι Βρυξέλλες πίστευαν ότι το να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ήταν εφιάλτης, ας «σφίξουν τώρα τις ζώνες τους» για ν’ αντιμετωπίσουν την Ιταλία».

«Θα μπορούσε βέβαια ο Ιταλός Πρόεδρος να ανακοινώσει ότι ο συνασπισμός δεν "δουλεύει", να ορίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών και να προκηρύξει εκλογές. Αυτά όμως είναι χίμαιρες –μια κυβέρνηση τεχνοκρατών μόνο θα ενδυνάμωνε τους λαϊκιστές. Ωστόσο, οι ενδείξεις είναι ότι μάλλον αυτή η κυβέρνηση θα αποτύχει και θα προσπαθεί να εξασφαλίζει στήριξη κινητοποιώντας τους ψηφοφόρους κατά των Βρυξελλών, κατά του Tραμπ και υπέρ του Πούτιν. Κι αυτό είναι συνταγή για ευρωπαϊκή αστάθεια» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Σε σχόλιό του στην ίδια εφημερίδα ο αναλυτής Σ.Νίξον εκτιμά πάντως ότι «τα ριζοσπαστικά σχέδια δεν σημαίνουν ότι η Ιταλία θα βυθίσει την Ευρώπη σε αναταραχή. Όπως εξαντλητικά το κατέδειξε και η ελληνική κρίση δεν υπάρχει εύκολος δρόμος εξόδου από το ευρώ. Και μια οξεία κρίση στην Ιταλία, πιθανόν θα κατέληγε όχι σε έξοδο από το ευρώ αλλά σε αναδιάρθρωση του χρέους –με τα κόστη να βαρύνουν τους Ιταλούς αποταμιευτές και συνταξιούχους και όχι την ΕΚΤ, όπως θέλουν να πιστεύουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ευρωλιγούριους ο Μενουμευρώπιος

Μήπως σαν Ελλάδα αναλάβουμε να πληρώσουμε αυτά τα 250 δις που θέλουν να γλυτώσουν οι Ιταλοί;Έτσι δεν θα φέρουμε σε δύσκολη θέση τους φίλους Γερμανούς που θα πιεστούν.Μπορεί λοιπόν αναλαμβάνοντας τα 250 δις εμείς , οι Ευρωπαίοι να μας έχουν μνημόνιο μέχρι το 2500 μ.Χ, αλλά επιδεικνύουμε στην πράξη πόσο Ευρωπαίοι είμαστε και ότι όταν λέμε πάση θυσία το εννοούμε.

Ζήλεψαν τη Βαρουφακιάδα 2015

Οι Ιταλοί λαϊκιστές πολιτικοί φαίνεται να ξέχασαν το δικό μας 2015. Σε λίγο, με τις αλλοπρόσαλλες εξαγγελίες αγραμμάτων τους, την αβεβαιότητα και τα αυξανόμενα ρίσκα, θα κάνουν τους καταθέτες τους να αρχίσουν να σηκώνουν τις καταθέσεις τους και να τις μεταφέρουν σε Γερμανία, Γαλλία, Μάλτα και Κύπρο που έχουν φιλελεύθερες κυβερνήσεις και αξιόπιστες πολιτικές σταθερότητας. Οι ψηφοφόροι της Ιταλίας ξέχασαν το παλαβό και μαρτυρικό μας 2015 που μας γύρισε 10 χρόνια πίσω... Χαμένες θυσίες...

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ....ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ...ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ .Η ΜΕΡΓΚΕΛ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΥΣ...ΕΤΑΙΡΟΥΣ .Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ...ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ .ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΛΑΜΟΛΕΧΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ? ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΙΧ ? ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ?

kyriakos

Τι μας λένε; "Για να μην κοιτάτε τα χάλια μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι κάναμε και με την Ελλάδα! Για να μην εστιάζει ο πλανήτης στην πιπα που τρώμε λόγω δημοψηφισματος, εμείς θα προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να κοιτάζει προς Ιταλία μεριά. Αν οι Ιταλοί αποδειχθούν όσο βλαμμενοι ήταν οι Έλληνες που έβγαζαν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια, ίσως κρύψουμε το ποσό μπουρδελο είναι η κοινωνία μας και η οικονομική μας κατάσταση".

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ .Η ΙΤΑΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΥΤΕ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 30% ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΓΚΕΛ... ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .

ΑΛΛΟ

Αλλο η Ιταλια, άλλο η Ελλάδα. Μιλάμε για χωρα με βαριά βιομηχανία, με τραπεζικό σύστημα σαθρότερο απο το δικό μας και τα ευρωμεγέθη ζαλίζουν... G7 λέμε. Καμιά σχέση με Ελλάδα. Obey now

kiko

Εμεις είχαμε έναν Μπαρουφάκη. Αυτοί έχουν δύο! Στοίχημα οτι θα φάνε τα μούτρα τους διπλά! Μ΄αρέσειιιιιιιι !!!!! Σκ@τ@ στους λαϊκιστές και τους ψηφοφόρους τους!

Λογικός νους

Έτσι και κάνει πως αποχωρεί η Ιταλία από την Ευρωζώνη, θα πάθει τα "καλά" της Αγγλίας, δηλαδή θα διαλυθεί. Αν και μάλλον θα πάνε σε δημοψήφισμα, οπότε ο Ιταλικός λαός θα επιλέξει κατά τρομερή πλειοψηφία το ΟΧΙ στο Italexit. Εμείς πάντως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Ό,τι και να γίνει η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Ακόμα και αν αυτό σταματήσει να υπάρχει, η Ελλάδα ευρώ θα έχει για νόμισμα. Η τελευταία χώρα στο Γαλαξία μας που θα έχει ευρώ είμαστε εμείς. Το ευρώ από τη φύση του είναι νόμισμα που όταν το "εκμεταλλευτείς" κατάλληλα γίνεσαι ισχυρός. Βλέπε π.χ. Γερμανία. Τώρα αν εμείς αφήσαμε την ευκαιρία να φύγει μέσα από τα χέρια μας και δε γίναμε και εμείς Γερμανία, σε αυτό δε φταίει το ευρώ. Ας προσέχαμε. Ποτέ δεν είναι πάντως αργά να γίνουμε και εμείς.

καλα κανει

η ιταλια και δεν προκειται να αποδεχτει ποτε την γερμανικη οικονομικη κατοχη. οχι σαν εμας τα ζωα με τους γερμανοτσολιαδες πολιτικους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maik_pen708

«Θα παραμείνουμε στην περιοχή και θα συνεχίσουμε τον αγώνα» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ