Διεθνής Αμνηστία: Αποτρόπαια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα

19509281

«Είναι άλλο ένα άθλιο παράδειγμα της προσφυγής στην υπέρμετρη βία και τη χρήση αληθινών σφαιρών με απαράδεκτο τρόπο εκ μέρους του ισραηλινού στρατού» σημείωσε ο υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Φιλίπ Λούθερ

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα την «αποτρόπαια παραβίαση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διάπραξη «εγκλημάτων πολέμου» στη Γάζα, όπου τουλάχιστον 41 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ενώ διαδήλωναν εναντίον της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

«Είμαστε μάρτυρες μιας αποτρόπαιας παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα» κατήγγειλε με μήνυμά της στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο. «Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως».

«Είναι άλλο ένα άθλιο παράδειγμα της προσφυγής στην υπέρμετρη βία και τη χρήση αληθινών σφαιρών με απαράδεκτο τρόπο εκ μέρους του ισραηλινού στρατού» σημείωσε ο υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Φιλίπ Λούθερ, σε ένα δελτίο Τύπου.

«Πρόκειται για παραβίαση των διεθνών νόμων» που ισοδυναμεί «σε ορισμένες περιπτώσεις με αυτό που φαίνεται να είναι ανθρωποκτονίες από πρόθεση που συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

«Οι ισραηλινές δυνάμεις πρέπει να περιορίσουν τον στρατό για να αποφύγουν και άλλες ανθρώπινες απώλειες και σοβαρούς τραυματισμούς» τόνισε ο ίδιος.

Στις πρώτες αναφορές από ιατρικές πηγές, που επικαλείται η Διεθνής Αμνηστία, αναφέρεται ότι «δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κεφάλι ή το στήθος» σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΜΚΟ.

«Αν και ορισμένοι διαδηλωτές ενδεχομένως προσέφυγαν σε κάποια μορφή βίας, αυτό δεν δικαιολογεί πάντα την χρήση αληθινών σφαιρών» είπε ο Φίλιπ Λούθερ.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Η Δ. Α.

Η Διεθνής Αμνηστεία, δεν βλέπω να κάνει λόγο για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων, των χριστιανών, των Ελλήνων Ρομά όσων θέλουν να προκόψουν, των φοιτητών που θέλουν να προκόψουν επίσης και δεν τους αφήνουν οι συλλογικότητες, των αντιρρησιών συνείδησης σε κοινωνικά και ηθικά θέματα, που συκοφαντούνται ως ρατσιστές, φασίστες κλπ και διώκονται για τις απόψεις τους, δήθεν για μίσος, μόνο και μόνο που τις εξέφρασαν. Ούτε βέβαια για τους κάτοικους των νησιών του Αιγαίου που δεινοπαθούν από αυθαιρεσίες εποίκων, ούτε και για την κλοπή της ιστορίας μας από όλους τους γείτονες... Κανείς δεν θέλει να σκοτώνονται παλαιστινάκια φυσικά, αλλά ούτε και κουρδάκια, συριάκια κλπ. από επιθέσεις "ειρήνης", ή να ηττάται η Ελλάδα από ψευδεπίγραφες Ιστορίες, ή υπερεξοπλισμούς και απειλές.

Ζ

Έχουν ανθρώπινα δικαιώματα οι Παλαιστίνιοι στην Γάζα?Δεν το ξερα,εγω νομιζα πως δικαιώματα εχουν μόνο οι εβραιοι οι γκει και οι μαύροι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Rtdpktkh

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανέφερε ότι εντός των τριών επόμενων εβδομάδων θα παρουσιάσει πέντε διατάγματα με τα οποία θα επιλύονται τα ακανθώδη ζητήματα τα οποία προκύπτουν από μια άτακτη αποχώρηση της Βρετανίας