Κίνα: Αρχαιοκάπηλοι έκαναν παράνομες ανασκαφές στο Σινικό Τείχος

siniko_teixos

Οι τοπικές αρχές συνέλαβαν δύο δράστες που έσκαψαν κατά μήκος του τοίχου  ψάχνοντας νομίσματα – Προκάλεσαν δεκάδες τρύπες κάτω από ένα τμήμα 

Καταστροφές προκάλεσαν κάτω από ένα τμήμα του Σινικού Τείχους αρχαιοκάπηλοι, που πραγματοποιούσαν παράνομες ανασκαφές.

Οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι έσκαψαν κατά μήκος του Σινικού Τείχους ψάχνοντας για αρχαία νοσμίσματα και τόξα με τη βοήθεια ανιχνευτών μετάλλων.

Το Σινικό Τείχος χτίστηκε πριν από 2.000 χρόνια επί των ημερών της Δυναστείας Τσιν, στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα. Το τείχος είναι χτισμένο στις κορυφογραμμές των βουνών και ανά 1000 μέτρα έχει αμυντικούς πύργους - παρατηρητήρια.

Οι ύποπτοι για παράνομες ανασκαφές συνελήφθησαν την ώρα που έσκαβαν γύρω από έναν αμυντικό πύργο, μετά και από αναφορά εθελοντών φρουρών, που προστατεύουν το Σινικό Τείχος. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πολλά κλεμμένα αρχαία αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

khalifa-haftar

Στρατιωτικός εισαγγελέας δήλωσε ότι το ένταλμα σύλληψης αφορά τους βομβαρδισμούς του αεροδρομίου Μιτίγκα της Τρίπολης και της συνοικίας Αμπού Σαλίμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι