Σαλβίνι: Δεν διαπραγματεύομαι με την κεντροαριστερά. Διάλογος με τα Πέντε Αστέρια ή επιστροφή στις κάλπες

Σαλβίνι: Δεν διαπραγματεύομαι με την κεντροαριστερά. Διάλογος με τα Πέντε Αστέρια ή επιστροφή στις κάλπες

Σε έναν ψηφοφόρο του ο οποίος του πρότεινε να διεκδικήσει εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας για να εξακριβώσει αν μπορεί να συνθέσει κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Λέγκα απάντησε: «γιατί όχι»

Matteo-Salvini
Την άρνηση να ξεκινήσει διάλογο με το Δημοκρατικό Κόμμα και το ενδεχόμενο να ξαναρχίσει διαπραγμάτευση με τα Πέντε Αστέρια, υπογράμμισε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, σε φεστιβάλ του κόμματός του.

«Δεν διαπραγματεύομαι με την κεντροαριστερά. Ή θα ξαναρχίσει διάλογος με τα Πέντε Αστέρια, ή η εναλλακτική είναι η επιστροφή στις κάλπες», τόνισε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, δε, ότι απορρίπτει κάθε πιθανότητα «θεσμικής κυβέρνησης», με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και ότι θεωρεί πως «η κεντροδεξιά, η οποία είναι μια ενιαία ομάδα, έχει το δικαίωμα να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης της χώρας».

Σε έναν ψηφοφόρο του ο οποίος του πρότεινε να διεκδικήσει εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας για να εξακριβώσει αν μπορεί να συνθέσει κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Λέγκα απάντησε: «γιατί όχι».

«Με την χρήση του βέτο και με τους τσακωμούς δεν θα πετύχουμε τίποτα. Το είπα τόσο στον Μπερλουσκόνι, όσο και στον Λουίτζι Ντι Μάιο, τον Πέντε Αστέρων», ολοκλήρωσε ο Ματτέο Σαλβίνι και είπε στους υποστηρικτές του ότι «θα προσπαθήσει να βρει, εντός του κοινοβουλίου, την αναγκαία υποστήριξη για να γίνουν πράξη όσα ζητούν οι Ιταλοί».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι πιθανό την ερχόμενη Παρασκευή, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα,, να αναθέσει μια «προκαταρκτική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» (που θα απαιτήσει επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προς εξακρίβωση της αναγκαίας κοινοβουλευτικής στήριξης) πιθανώς στην Λέγκα ή στα Πέντε Αστέρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης