Σαλβίνι: Δεν διαπραγματεύομαι με την κεντροαριστερά. Διάλογος με τα Πέντε Αστέρια ή επιστροφή στις κάλπες

Matteo-Salvini

Σε έναν ψηφοφόρο του ο οποίος του πρότεινε να διεκδικήσει εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας για να εξακριβώσει αν μπορεί να συνθέσει κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Λέγκα απάντησε: «γιατί όχι»

Την άρνηση να ξεκινήσει διάλογο με το Δημοκρατικό Κόμμα και το ενδεχόμενο να ξαναρχίσει διαπραγμάτευση με τα Πέντε Αστέρια, υπογράμμισε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, σε φεστιβάλ του κόμματός του.

«Δεν διαπραγματεύομαι με την κεντροαριστερά. Ή θα ξαναρχίσει διάλογος με τα Πέντε Αστέρια, ή η εναλλακτική είναι η επιστροφή στις κάλπες», τόνισε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε, δε, ότι απορρίπτει κάθε πιθανότητα «θεσμικής κυβέρνησης», με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και ότι θεωρεί πως «η κεντροδεξιά, η οποία είναι μια ενιαία ομάδα, έχει το δικαίωμα να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης της χώρας».

Σε έναν ψηφοφόρο του ο οποίος του πρότεινε να διεκδικήσει εντολή του προέδρου της Δημοκρατίας για να εξακριβώσει αν μπορεί να συνθέσει κυβέρνηση, ο επικεφαλής της Λέγκα απάντησε: «γιατί όχι».

«Με την χρήση του βέτο και με τους τσακωμούς δεν θα πετύχουμε τίποτα. Το είπα τόσο στον Μπερλουσκόνι, όσο και στον Λουίτζι Ντι Μάιο, τον Πέντε Αστέρων», ολοκλήρωσε ο Ματτέο Σαλβίνι και είπε στους υποστηρικτές του ότι «θα προσπαθήσει να βρει, εντός του κοινοβουλίου, την αναγκαία υποστήριξη για να γίνουν πράξη όσα ζητούν οι Ιταλοί».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι πιθανό την ερχόμενη Παρασκευή, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα,, να αναθέσει μια «προκαταρκτική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» (που θα απαιτήσει επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προς εξακρίβωση της αναγκαίας κοινοβουλευτικής στήριξης) πιθανώς στην Λέγκα ή στα Πέντε Αστέρια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21483770

Ο Αμερικανός χρηματιστής περνούσε περίπου τη μισή του μέρα στην περιοχή των επισκεπτών για να αποφύγει το κελί του και πλήρωνε για προστασία άλλους κρατούμενους – Οι δικηγόροι του αμφισβητούν ότι ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε

2
onlineporn1

Αλλάζουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την ελεύθερη πρόσβαση σε sites πορνογραφικού περιεχομένου. Η τεράστια αυτή βιομηχανία θεάματος και τα δις κέρδη, ήδη ετοιμάζεται να αντιδράσει νομικά…