Αλλαγή στάσης από τις ΗΠΑ για τη Συρία;

Αλλαγή στάσης από τις ΗΠΑ για τη Συρία;

Παρά τη συστηματική κλιμάκωση δηλώσεων των τελευταίων εβδομάδων, Ντόναλντ Τραμπ και Τζιμ Μάτις φαίνεται πως υπαναχωρούν αναφορικά με μία επίθεση στη Συρία

Trump_Mattis
Υπαναχώρηση διακρίνεται τις τελευταίες ώρες από πλευράς ΗΠΑ, όσο αφορά σε μία ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία.

Η κατάσταση είχε αρχίσει να κλιμακώνεται εδώ και μία εβδομάδα, με αποκορύφωμα το... τιτίβισμα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ που στράφηκε εναντίον της Ρωσίας και μάλιστα έκανε λόγο για πυραύλους:

«Η Ρωσία απειλεί να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευθούν στη Συρία. Να είσαι έτοιμη, Ρωσία, γιατί έρχονται, όμορφοι, καινούριοι και "έξυπνοι"! Δεν θα έπρεπε να είσαι σύμμαχος με ένα Δολοφονικό Κτήνος που σκοτώνει τον λαό του και το απολαμβάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Μέσα σε λίγα λεπτά ήρθε και η απάντηση από τη Μόσχα διά στόματος της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία τόνισε ότι «εάν οι πύραυλοι ήταν έξυπνοι, θα στόχευαν τρομοκράτες».

«Οι έξυπνοι πύραυλοι θα έπρεπε να στρέφονται προς τους τρομοκράτες και όχι στη νόμιμη κυβέρνηση (της Συρίας), η οποί έχει αφιερώσει αρκετά χρόνια για να καταπολεμήσει τη διεθνή τρομοκρατία που δραστηριοποιείται εντός των συνόρων της», τόνισε η Ζαχάροβα.

Όμως χτες σε δηλώσεις τους, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζιμ Μάτις φαίνεται πως μάλλον το ξανασκέφτονται.

Πρώτα ήρθε η δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος είπε ότι «μία επίθεση στη Συρία μπορεί να έρθει σύντομα, μπορεί όχι και τόσο σύντομα», σε μία σαφώς αναθεωρημένη και πιο ασαφή στάση απέναντι στις άμεσες κινήσεις των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, σε χτεσινές του δηλώσεις, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «δεν διαφαίνεται μία επίθεση στη Συρία», ακολουθώντας τη γραμμή Τραμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης