Μόσχα: Προβοκάτσια και ο έλεγχος ρωσικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Χίθροου

Μόσχα: Προβοκάτσια και ο έλεγχος ρωσικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Χίθροου

Οι βρετανικές αρχές δεν εξήγησαν τους λόγους του ελέγχου και απαίτησαν από τους πιλότους και το πλήρωμα να μην είναι παρόντες κατά τη διαδικασία

aeroflot30
Ένα ακόμη διπλωματικό επεισόδιο προστέθηκε στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και ειδικότερα στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τον έλεγχο των βρετανικών αρχών σε πτήση της Aeroflot στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, η οποία προηγήθηκε μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

«Είναι μία ακόμη προβοκατόρικη ενέργεια», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, σημειώνοντας πως η βρετανική αστυνομία λειτούργησε σαν να ήθελε να κάνει κάτι, «δίχως να υπάρχουν μάρτυρες».

Το αεροσκάφος της Aeroflot ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το Λονδίνο για τη Μόσχα. Η πτήση, ωστόσο, καθυστέρησε, καθώς πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος από τη Scotland Yard.

Οι βρετανικές αρχές δήλωσαν ότι ήθελαν να κάνουν έλεγχο, δίχως να εξηγήσουν τους λόγους. Απαίτησαν δε, από τους πιλότους και το πλήρωμα να μην είναι παρόντες κατά την έρευνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης