Συρία: Χιλιάδες άνθρωποι από την ανατολική Γούτα έφθασαν σε εδάφη των ανταρτών

east_ghouta

Περίπου 6.500 άτομα επέβαιναν στα λεωφορεία που αναχώρησαν από την ανατολική Γούτα με προορισμό ανταρτοκρατούμενες ζώνες – Η έξοδος συνεχίζεται τόσο προς θύλακες ανταρτών όσο και προς εδάφη που ελέγχει το καθεστώς 

Σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες έφθασαν και σήμερα χιλιάδες άμαχοι αλλά και μαχητές, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, λεωφορεία που μετέφεραν τους μαχητές και τις οικογένειές τους, καθώς και άλλους αμάχους, άρχισαν να φτάνουν στο Καλαάτ αλ Μάντικ, τομέας που κατέχουν οι αντάρτες στην επαρχία Χάμα και αποτελεί συνήθη σταθμό στον δρόμο προς την επαρχία Ιντλίμπ, η οποία δεν ελέγχεται από το συριακό καθεστώς.

Στα παιδιά που αποβιβάζονταν από τα λεωφορεία, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων μοίρασαν παιχνίδια, γάλα και χυμούς.

Περίπου 6.500 άτομα επέβαιναν στα λεωφορεία


Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, 6.432 άνθρωποι επιβαίνουν σε αυτά τα λεωφορεία που αναχώρησαν το βράδυ της Τρίτης από έναν θύλακα της ανατολικής Γούτα που ελεγχόταν από την οργάνωση Φαϊλάκ αλ-Ραχμάν.

Οι νέες αυτές εκκενώσεις έγιναν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας την οποία διαπραγματεύτηκε η οργάνωση με τη Ρωσία, τη σύμμαχο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Μόσχα είχε ήδη διαπραγματευτεί πρόσφατα μια παρόμοια συμφωνία με την οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ, καθώς επίκεται η ανακατάληψη από το καθεστώς του τελευταίου αυτού προπυργίου των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό.

Συνολικά, περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι –αντάρτες και άμαχοι– έχουν φύγει από τη Γούτα με προορισμό το Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης, η έξοδος συνεχίζεται και σήμερα ενώ περισσότεροι από 128.000 άμαχοι έχουν καταφύγει σε εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20895202

Δύο ημέρες μετά το τέλος του «χαλιφάτου» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πάνω από 9.000 ξένοι συγγενείς βρίσκονται σε καταυλισμό εκτοπισμένων – Ανάγκη για παρέμβαση του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας