Βίντεο: Ο Πούτιν δοκιμάζει το νέο αντιπυραυλικό σύστημα της Μόσχας

Βίντεο: Ο Πούτιν δοκιμάζει το νέο αντιπυραυλικό σύστημα της Μόσχας

Η πρωτεύουσα της Ρωσίας και το Κρεμλίνο πρέπει να διαθέτουν το αρτιότερο σύστημα άμυνας, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Βίντεο: Ο Πούτιν δοκιμάζει το νέο αντιπυραυλικό σύστημα της Μόσχας
Το νέο αντιπυραυλικό σύστημα, το οποίο είναι προορισμένο για να αντιμετωπίσει τυχόν επίθεση με πυρηνικά όπλα εναντίον της πρωτεύουσας Μόσχας, δοκίμασε η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμρ Πούτιν.

Η δοκιμή καταγράφηκε σε βίντεο και δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε μία ακόμη επίδειξη των στρατιωτικών και πυραυλικών δυνατοτήτων της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής.

Το νέο σύστημα, που δοκιμάστηκε τις προηγούμενες ώρες, θα τοποθετηθεί στη θέση του παλαιότερου, ενώ οι δυνατότητες είναι, σύμφωνα με τους Ρώσους επιτελείς, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Κλείσιμο
Πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η Μόσχα, ως πρωτεύουσα της χώρας, θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους, αν όχι τον πρώτο, στόχους τυχόν πυρηνικής επίθεσης και ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαθέτει το αρτιότερο αμυντικό σύστημα, ώστε να σωθούν εκατομμύρια ζωές.

Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από σιλό στο Καζακστάν και μάλιστα, οι Ρώσοι τόνισαν ότι το νέο σύστημα θα είναι προγραμματισμένο να προστατεύει τη Μόσχα και ειδικότερα το Κρεμλίνο, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος Πούτιν και οι βασικοί του συνεργάτες.

Δείτε το βίντεο με τη δοκιμή από το Καζακστάν...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης