Ο Τραμπ κήρυξε τη Βόρεια Κορέα «κρατικό σπόνσορα τρομοκρατίας»

Ο Τραμπ κήρυξε τη Βόρεια Κορέα «κρατικό σπόνσορα τρομοκρατίας»

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί την παγίωση της επιθετικής πολιτικής του απέναντι στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές

Ο Τραμπ κήρυξε τη Βόρεια Κορέα «κρατικό σπόνσορα τρομοκρατίας»
Αποφασισμένος να ανεβάσει στα ύψη το «θερμόμετρο» της έντασης στην κορεατική κρίση  εμφανίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να χαρακτηρίσει τη Βόρεια Κορέα και το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, «κρατικό σπόνσορα τρομοκρατίας».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η κίνηση στην οποία προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την παγιοποίηση μίας επιθετικής πολιτικής, η οποία δεν αποκλείεται να έχει ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα μίας πολεμικής σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ήδη διάφορα σενάρια που αφορούν τις προθέσεις του Αμερθικανού προέδρου για την πραγματοποίηση ενός πυρηνικού χτυπήματος. Τόσο ο αρμόδιος επικεφαλής στη στρατιωτική ηγεσία, όσο και μέλη του Κογκρέσου, προειδοποίησαν τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι θα αντισταθούν σε μία τέτοια εντολή, πολύ δε περισσότερο αν δεν ακολουθηθεί η πολύ συγκεκριμένη διαδικασία και κριθεί «παράνομη».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, που έχει επανειλημμένα ανταλλάξει προσωπικές προσβολές με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, δήλωσε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει αύριο επιπλέον κυρώσεις ενάντια στο απομονωμένο αυτό κράτος.

«Σήμερα, οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τη Βόρεια Κορέα ένα κράτος υποστηρικτή της τρομοκρατίας», τόνισε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό πριν, θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να πραγματοποιήσει επιπλέον πυραυλικές δοκιμές φέτος για να βελτιώσει την τεχνολογία συστημάτων πυραύλων μακρού βεληνεκούς και να κλιμακώσει τις απειλές της ενάντια στις ΗΠΑ.

Κάποιοι ειδικοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι σε ιδιωτικές συνομιλίες έχουν υποστηρίξει ότι η Βόρεια Κορέα δεν πληρεί τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό αυτόν, που απαιτεί αποδεικτικά στοιχεία ότι ένα κράτος «επανειλημμένως έχει παράσχει στήριξη για ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας».

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κίνηση είναι κατά κύριο λόγο συμβολική, καθώς η Ουάσιγκτον έχει ήδη επιβάλει σκληρές κυρώσεις ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί την υλοποίηση του πυρηνικού της προγράμματος, με τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, να «επιστρατεύει» ως επιχείρημα, την άμυνα της χώρας του από την απειλή της Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης