Ιράκ: Βαγδάτη, Τουρκία και Ιράν δρομολογούν επέμβαση στις περιοχές των Κούρδων

Ιράκ: Βαγδάτη, Τουρκία και Ιράν δρομολογούν επέμβαση στις περιοχές των Κούρδων

Οι τρεις δυνάμεις βρίσκονται σε «συντονισμό» μεταξύ τους, προκειμένου να καταστείλουν εν τη γενέσει της την «επανάσταση» των Κούρδων

Ιράκ: Βαγδάτη, Τουρκία και Ιράν δρομολογούν επέμβαση στις περιοχές των Κούρδων
Τον «Ασκό του Αιόλου» στην περιοχή φαίνεται πως άνοιξε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας των Κούρδων στο Ιράκ, καθώς όλα δείχνουν ότι οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις, σε συντονισμό με την Τουρκία
και το Ιράν, δρομολογούν επέμβαση στις περιοχές που κατέχουν οι Κούρδοι.

Η κατάσταση θυμίζει «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί», καθώς οι Κούρδοι δεν επέτρεψαν την είσοδο στρατιωτικών δυνάμεων στις περιοχές τους, ζητώντας την άμεση έναρξη των συζητήσεων για την ανεξαρτητοποίησή τους.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, η Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι τρία στρατιωτικά κονβόι επιχείρησαν αν εισέλθουν στο ιρακινό Κουρδιστάν, αλλά μπλοκαρίστηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις.

Την προηγουμένη, το ιρακινό κοινοβούλιο είχε αποφασίσει την ανάκτηση των περιοχών ιδιαίτερα στο Κιρκούκ, όπου βρίσκονται πολύτιμες πετρελαιοπηγές, τις οποίες εκμεταλλεύονται οι Κούρδοι.

Η Βαγδάτη απαιτεί την επαναφορά του ελέγχου των κουρδικών περιοχών, ενώ, ως μέτρο πίεσης, διέκοψαν όλες τις διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της Ερμπίλ και Σουλαϊμανιγιάχ, αποκλείοντας στην ουσία τις εγκαταστάσεις.

Αρνητικές δηλώσεις για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ, το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό αποδοχής σχεδόν 93%, πραγματοποίησαν, εκτός από τη Βαγδάτη, τόσο η Τουρκία και το Ιράν, όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης