NBC: Προσωπική η εμπλοκή Πούτιν στην ρωσική «παρέμβαση» για την εκλογή Τραμπ

NBC: Προσωπική η εμπλοκή Πούτιν στην ρωσική «παρέμβαση» για την εκλογή Τραμπ

Το έκανε από προσωπική βεντέτα προς τη Χίλαρι Κλίντον μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο επικαλούμενο αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας

NBC: Προσωπική η εμπλοκή Πούτιν στην ρωσική «παρέμβαση» για την εκλογή Τραμπ
Μια νέα διάσταση στο σκάνδαλο με τη ρωσική εμπλοκή για την εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ που αποκάλυψε η Washington Post έ
δωσε το κανάλι NBC το οποίο σε ρεπορτάζ του υποστήριξε ότι υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για το οποίο το NBC επικαλείται αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Πούτιν ενεπλάκη προσωπικά λόγω προσωπικής βεντέτας απέναντι στην αντίπαλο του Τραμπ, την Χίλαρι Κλίντον.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος πρόεδρος προσωπικά έδωσε οδηγίες για το πώς να γίνει η διοχεύτεση των πληροφοριών που υπεκλάπησαν από στελέχη του κόμματος των Δημοκρατικών ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν, ανέφερε το αμερικανικό κανάλι επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους με πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Ο Πούτιν φέρεται να μην έχει συγχωρήσει ποτέ την Κλίντον γιατί το 2011 όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αμφισβητήσει δημόσια την ακεραιότητα των βουλευτικών εκλογών στη Ρωσία κατηγορώντας την ότι τότε ενθάρρυνε τις διαδηλώσεις σε βάρος του.

Οι αξιωματούχοι είπαν, λοιπόν, στο NBC ότι στόχος του Πούτιν ήταν απλά η εκδίκηση σε βάρος της Κλίντον.

Τελικά, όμως, αυτό μετατράπηκε σε μια ευρύτερη προσπάθεια να δείξει ο Πούτιν ότι ο κόσμος της πολιτικής των ΗΠΑ ήταν διεφθαρμένος και «να προκαλέσει τη διχόνοια ανάμεσα σε βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ σχηματίζοντας μια εικόνα ότι οι άλλες χώρες δεν μπορούν να βασίζονται στην Αμερική ως μια αξιόπιστη ηγέτιδα δύναμη».

Το NBC κατέληξε στο ρεπορτάζ ότι πλεόν οι αμερικανικες υπηρεσίες ως αντίποινα έχουν εντείνει τις έρευνές τους για την προσωπική περιουσία του Πούτιν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης