Εκπληκτικό βίντεο: Δείτε σε εξαιρετικά αργή κίνηση πως πέφτει ένας κεραυνός

Εκπληκτικό βίντεο: Δείτε σε εξαιρετικά αργή κίνηση πως πέφτει ένας κεραυνός

Μία ειδική κάμερα κατάφερε να καταγράψει το χτύπημα ενός κεραυνού στο Ντουμπάι σε εξαιρετικά αργή κίνηση

Η καταγραφή αστραπών και κεραυνών δεν είναι κάτι καινούργιο για την φωτογραφία ή το βίντεο. Όμως η ταχύτητα με την οποία συμβαίνει αυτό το φαινόμενο οδηγεί σε λίγο-πολύ παρεμφερή αποτελέσματα, με μία μάλλον στατική εικόνα του εντυπωσιακού όσο και επικίνδυνου αυτού φαινομένου.

Αυτή τη φορά όμως ένας πολύ υψηλής τεχνικής κινηματογραφιστής με μία πολύ εξειδικευμένη βίντεο κάμερα κατάφεραν να καταγράψουν έναν κεραυνό όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ. Η καταγραφή έγινε στο Ντουμπάι, στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Αλ Χαλίφα, σε μία ημέρα που -σπάνιο για την περιοχή- είχε μία έντονη καταιγίδα.

Η ειδική αυτή μηχανή (μία Vision Research Phantom Flex 4K για όσους γνωρίζουν) μπορεί να καταγράψει σε εξαιρετικά αργή κίνηση μία σκηνή (στα 1977 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ή με άλλα λόγια περίπου 200 φορές slow motion σε σχέση με την κανονική εικόνα) και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πρωτοφανές, καθώς βλέπουμε την πλήρη εξέλιξη του φαινομένου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Ο μεγάλος κεραυνός που χτυπά το κτίριο και σκορπίζει γύρω του μοιάζει με ένα «ποτάμι» φωτός και ηλεκτρισμού το οποίο διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εντυπωσιακή αυτή σκηνή ανέβηκε στον λογαριασμό Instagram του ηγέτη των Εμιράτων σεΐχη Hamdan bin Mohammed και πέρα από τα χιλιάδες views που έχει κάνει ανά τον κόσμο αποτελεί και τροφή για τους επιστήμονες που μελετούν αυτού του είδους τα φαινόμενα.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

suez

Τα έσοδα της Διώρυγας κατά το Μάιο του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 503,13 εκατ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,4% έναντι του Μαΐου 2017 και κατά 5% έναντι του Απριλίου 2018 (479,3 εκατ. δολάρια)

dima21

Λεκτική σύγκρουση μεταξύ Ντι Μάιο και Μακρόν - «Τα λόγια του είναι προσβλητικά» και «η πραγματική υποκρισία είναι εκείνη όσων απωθούν τους μετανάστες στα ιταλογαλλικά σύνορα και θέλουν να γίνουν και ηθικολόγοι», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης

mig21-1

«Ζητήθηκε από το υπουργείο Άμυνας να παράσχει στήριξη στο υπουργείο Υγείας, το οποίο ζήτησε να βρεθούν 20.000 κρεβάτια», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος - «Τα καταλύματα προορίζονται για ασυνόδευτα παιδιά», εξήγησε

usa21

Το νομοσχέδιο αυτό απορρίφθηκε με ψήφους 193 υπέρ έναντι 231 κατά, καθώς το καταψήφισαν οι Δημοκρατικοί αλλά και μια ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών - Αναβλήθηκε για αύριο η ψηφοφορία του δεύτερου σχετικού νομοσχεδίου