Με σφυρίγματα, πλακάτ και συνθήματα υποδέχτηκαν τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν, φοιτητές της οργάνωσης των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, αποδοκιμάζοντάς τον για το κλείσιμο των συνόρων όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα.
«Βέρνερ, βγες έξω από τη δεξιά γωνία» και «Σφύριγμα τέλους του αγώνα για τον Φάιμαν», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές, με τον καγκελάριο να υπεραμύνεται της πολιτικής του, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί όχι εκατομμύρια μετανάστες, αλλά ούτε διακόσιες χιλιάδες».
«Είναι καιρός να αλλάξουμε τον αρχηγό του κόμματος, καθώς η πολιτική του Βέρνερ Φάιμαν δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία», δήλωσε η πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Ραφαέλα Τσέρνιτς.
«Γίνεται λόγος για ανώτατα όρια, για ημερήσια όρια και για τιμές αναφοράς, σαν να μιλάει κανείς για αντικείμενα που ζητούν την εισαγωγή τους, όμως στον ανθρωπισμό δεν υπάρχει κανένα ανώτατο όριο και καμία τιμή αναφοράς», πρόσθεσε.