Μις Ιράκ... 42 χρόνια μετά: Δείτε τη νικήτρια των «ιστορικών» καλλιστείων

Μις Ιράκ... 42 χρόνια μετά: Δείτε τη νικήτρια των «ιστορικών» καλλιστείων

Μια Κούρδισσα, η Σαϊμάα Κασίν Αμπντελραχμάν, κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ιράκ, της ωραιότερης γυναίκας στη χώρα

Μις Ιράκ... 42 χρόνια μετά: Δείτε τη νικήτρια των «ιστορικών» καλλιστείων
Μια Κούρδισσα, η Σαϊμάα Κασίν Αμπντελραχμάν, κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ιράκ, της ωραιότερης γυναίκας στη χώρα.

Σ' ένα μεγάλο ξενοδοχείο στη Βαγδάτη, η Σαϊμάα αναδείχθηκε νικήτρια στον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε στη χώρα από το 1972. Τα καλλιστεία, όπως ήταν φυσικό, μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Για τη γαλλική εφημερίδα "Liberation", η 20χρονη γυναίκα από το Κιρκούκ, προπύργιο των Κούρδων, αναδείχθηκε η ωραιότερη Ιρακινή. "Είμαι πολύ ευτυχισμένη που βλέπω το Ιράκ να προχωράει μπροστά με τη βοήθεια του θεού. Αυτή η εκδήλωση ξανάδωσε χαμόγελο στους Ιρακινούς" δήλωσε στους δημοσιογράφους η Σαϊμάα, την ώρα που πολλοί θαυμαστές της, την προσέγγιζαν για να βγάλουν μαζί της μία selfie.

Κλείσιμο


Αμέσως μετά τη νίκη της, η ίδια επισήμανε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τη δημοτικότητά της, για να προωθήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση, κυρίως σε πληθυσμούς που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν εξαιτίας του πολέμου.

Για τον Σινάν Καμέλ, καλλιτεχνικό διευθυντή του διαγωνισμού και μέλος της κριτικής επιτροπής, τα καλλιστεία ήταν καθαρά μία συμβολική πράξη. "Υπάρχουν άνδρες που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να προστατεύσουν τους Ιρακινούς πολίτες και να πατάξουν την τρομοκρατία, εμείς θέλουμε να τους αποδείξουμε ότι η ζωή συνεχίζεται, θέλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο ότι το Ιράκ δεν πεθαίνει, ότι είναι ζωντανό" είπε.


 
Ο τελευταίος διαγωνισμός ομορφιάς που πραγματοποιήθηκε στο Ιράκ ήταν το 1972, όταν η χώρα είχε έσοδα από το πετρέλαιο. Στα φετινά καλλιστεία, τα πρώτα που πραγματοποιούνται στη χώρα εδώ και 43 χρόνια, συμμετείχαν συνολικά οκτώ διαγωνιζόμενες, οι οποίες ντύθηκαν με φορέματα και ψηλοτάκουνα.

Προς μεγάλη απογοήτευση, πάντως, του ανδρικού πληθυσμού, δεν υπήρξε εμφάνιση με μαγιό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης