Ο Banksy έκανε γκράφιτι τον Steve Jobs σε κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών

Ο Banksy έκανε γκράφιτι τον Steve Jobs σε κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών

Ο ιδρυτής της Apple ήταν γιος ενός Σύρου από την Χομς ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Banksy έκανε γκράφιτι τον Steve Jobs σε κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών
Σε έναν τοίχο σε ένα κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών στο Καλαί της Γαλλίας αποφάσισε να δημιουργήσει το νέο του έργο ο Banksy, ο Βρετανός street artist που έχει γίνει γνωστός παγκοσμίως χάρη στα έντονα πολιτικοποιημένα έργα του.

Πρωταγωνιστής της νέας του δημιουργίας είναι ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, τον οποίο ο Bansky έχει σχεδιάσει να προχωρά με έναν σάκο στον ώμο του και έναν υπολογιστή Macintosh στο χέρι.

Κλείσιμο
Βαφτίζοντας το γκράφιτί του «Ζούγκλα», λόγω των άθλιων συνθηκών και των επιθέσεων που δέχονται οι μετανάστες που ζουν εκεί- ο «ποιοτικός βάνδαλος» (όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του), θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για την προσφυγική κρίση, γι' αυτό και επέλεξε να τοποθετήσει τον Jobs στο επίκεντρο.

Ο λόγος είναι ότι ο ιδρυτής της Apple ήταν γιος ενός Σύρου από την Χομς ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα, το στοιχείο που κάνει το νέο γκράφιτι του Banksy ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης επέλεξε να το συνοδεύσει με μια ανακοίνωση -κάτι που σπάνια κάνει.

Το έργο με τον Jobs δεν είναι η πρώτη του δημιουργία για την προσφυγική κρίση



«Μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η μετανάστευση συνιστά εξάντληση των πόρων μιας χώρας αλλά ο Steve Jobs ήταν ο γιος ενός Σύρου μετανάστη. Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο και υπάρχει μόνο επειδή επέτρεψαν να περάσει στις ΗΠΑ ένας νεαρός από τη Χομς της Συρίας», ήταν το μήνυμα του Banksy.

Πάντως το έργο με τον Jobs δεν είναι η πρώτη δημιουργία του Banksy για την προσφυγική κρίση. Πρόσφατα ο καλλιτέχνης κάλυψε πολλούς τοίχους στο Καλαί με σχετικά γκράφιτι, ενώ στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου αποφάσισε να διαλύσει τη Dismaland, το «σκοτεινό» θεματικό πάρκο-παρωδία των συνηθισμένων πάρκων ψυχαγωγίας, με σκοπό τα υλικά δόμησής του να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καταφυγίων για πρόσφυγες.

Το έργο του Bansky στο Καλαί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης