Στα όπλα η Γαλλία: Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες στους δρόμους

Στα όπλα η Γαλλία: Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες στους δρόμους

Στο Βέλγιο σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του όγδοου τρομοκράτη, Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Στα όπλα η Γαλλία: Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες στους δρόμους
«Αστακός» είναι και σήμερα η Γαλλία με χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της χώρας που μετρά τις πληγές της από το τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα της Παρασκευής, ενώ η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο συριακό έδαφος κατά θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. 

Την ίδια ώρα στο Βέλγιο, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του όγδοου τρομοκράτη, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που βρίσκεται από χθες στο βράδυ στο Παρίσι, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο , Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Στο μεταξύ, η γαλλική αεροπορία προχώρησε και χτες σε επιδρομές με στόχο το Ισλαμικό Κράτος  πλήττοντας θέσεις στη Ράκα την ώρα που στο εσωτερικό της Γαλλίας η αντιτρομοκρατική προχώρησε τη νύχτα σε πάνω από 128 έρευνες.

Το Παρίσι είχε διαμηνύσει ήδη την επομένη των επιθέσεων πως δεν θα υποχωρήσει από τη δραστηριότητα εναντίον των τζιχαντιστών, ενώ ο Ολάντ, λίγο πριν υποδεχτεί τον αμερικανικό ΥΠΕΞ-  είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία πως η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης