Νιγηρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από νέα επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από νέα επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης πραγματοποίησαν επίθεση σε τρία χωριά της πολιτείας Μπόρνο

Νιγηρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από νέα επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Νέα φονική επίθεση πραγματοποίησαν ένοπλοι της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης της Νιγηρίας, Μπόκο Χαράμ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον δέκα.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία, δεκάδες ενόπλων επιτέθηκαν σε τρία χωριά της πολιτείας Μπόρνο.

Κλείσιμο

Ντυμένοι με στρατιωτικές στολές ήταν επιβιβασμένοι σε μοτοσικλέτες και φορτηγά και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως στις περιοχές Γκουμούσι, Αμούντα και Αρμπόκο, σκορπώντας το θάνατο σε πολίτες. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσαν το αιματηρό τους πλάνο, πυρπολώντας κατοικίες.

Την περασμένη Τετάρτη, τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάλι σε χωριό της πολιτείας Μπόρνο, από την επέλαση των ανδρών της Μπόκο Χαράμ.

Ένας κάτοικος του χωριού, όπου επιτέθηκαν οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ δήλωσε ότι οι λίγοι χωρικοί που κατάφεραν να σωθούν βρήκαν καταφύγιο στο κοντινό Τσαντ. Η επίθεση της Μπόκο Χαράμ ακολούθησε τις επιθέσεις της ισλαμικής οργάνωσης λίγες ώρες νωρίτερα εναντίον αστυνομικών τμημάτων και στρατιωτικών φυλακίων, στην πολιτεία Γιόμπε. Σε αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης