Ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Μπόκο Χαράμ εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νιγηρίας

Ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Μπόκο Χαράμ εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νιγηρίας

Εντολή για χρήση κάθε μέσου έδωσε στον στρατό της Νιγηρίας ο Γκούντλακ Τζόναθαν

Ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Μπόκο Χαράμ εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νιγηρίας
Έντολή για ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε σειρά αιματηρών επιθέσεων, έδωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν.

Παράλληλα ο νιγηριανός πρόεδρος επιχείρησε να καθησυχάσει τους γονείς των 219 κοριτσιών που έχουν απαχθεί από την οργάνωση δεσμευόμενος ότι τα παιδιά τους θα απελευθερωθούν. 

Κλείσιμο
Όπως είπε μιλώντας σε εκδήλωση για την Ημέρα της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε μέσα είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσουν την ήττα της Μπόκο Χαράμ, η οποία σπέρνει τη βια στη βορειοανατολική Νιγηρία.

«Είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω τη δημοκρατία μας, την εθνική ενότητα και την πολιτική σταθερότητά μας, διεξάγοντας έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Τζόναθαν στην ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. 

Ωστόσο η φράση "ολοκληρωτικός πόλεμος" είχε χρησιμοποιηθεί από τον Πρόεδρο του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί έπειτα από μια συνάντηση των γειτόνων της Νιγηρίας στα μέσα Μαΐου στο Παρίσι, κατά την οποία είχαν επιδιώξει να χαράξουν μια κοινή στρατηγική για να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές μαχητές. «Σας διαβεβαιώνω πως αυτοί οι κακοποιοί θα εκδιωχθούν. Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά δεν θα φεισθούμε προσπαθειών για να επιτύχουμε αυτό το στόχο», δήλωσε ο Τζόναθαν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης