Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Λέτα, ζητά εντολή ο Ρέντζι

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Λέτα, ζητά εντολή ο Ρέντζι

Αλλαγή σελίδας με τον νεαρότερο πρωθυπουργό της Ιταλίας - Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης 


Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Λέτα, ζητά εντολή ο Ρέντζι
Την παραίτησή του στον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Ο Λέτα μετέβη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο γύρω στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), μερικές ώρες αργότερα από ό,τι αναμενόταν και αφού προήδρευσε του υπουργικού συμβουλίου.

Κλείσιμο
«Πάω στο Κυρηνάλιο για να υποβάλω τις παραιτήσεις (των μελών της κυβέρνησης) στον Αρχηγό του Κράτους. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν. "Ζήσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία"», είχε γράψει νωρίτερα στον λογαριασμό του στο twitter.



Ο γενικός γραμματέας της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας Ντονάτο Μάρα έκανε γνωστό ότι δεν θα χρειασθεί να παρουσιασθεί ο Λέτα ενώπιον του κοινοβουλίου για να επιβεβαιωθεί ότι πλέον δεν διαθέτει την πλειοψηφία.

Η ιταλική προεδρία θεωρεί ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν να εκθέσουν τις απόψεις τους στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερουσίας, Πιέτρο Γκράσο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18.00 (ώρα Ελλάδος) και σχεδόν μία ώρα αργότερα έχει οριστεί η συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι.

Οι διαβουλεύσεις, πρόκειται να ολοκληρωθούν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο πρόκειται να αναθέσει, όπως όλα δείχνουν, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ματέο Ρέντζι, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης