Νιγηρία: 55 νεκροί από επίθεση ισλαμιστικής οργάνωσης σε δύο χωριά

Νιγηρία: 55 νεκροί από επίθεση ισλαμιστικής οργάνωσης σε δύο χωριά

Πυρπόλησαν σπίτια και την αγορά - Πήραν ομήρους είκοσι κορίτσια

Νιγηρία: 55 νεκροί από επίθεση ισλαμιστικής οργάνωσης σε δύο χωριά
Ένοπλοι από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 55 ανθρώπους σε μια επίθεση εναντίον δύο χωριών στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου πυρπόλησαν σπίτια και την αγορά, όπως δήλωσαν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν Τρίτη βράδυ στην πολιτεία Μπόρνο, προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης και επίκεντρο της ισλαμιστικής εξέγερσης στη βόρεια Νιγηρία.

Δεκάδες μαχητές της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι επέβαιναν σε φορτηγάκια που ήταν βαμμένα με στρατιωτικά χρώματα και ήταν οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και εκρηκτικά, εισέβαλαν στο χωριό Κοντούγκα γύρω στις 4 τα ξημερώματα, πυρπόλησαν σπίτια και πυροβόλησαν εναντίον κατοίκων, δήλωσε ο Μπούκαρ Μάι Ρέμπε, εργαζόμενος στον Ερυθρό Σταυρό στο χωριό αυτό.

Κλείσιμο
«Η επίθεση ανάγκασε τους κατοίκους να φύγουν από το χωριό προς τη ζούγκλα, ενώ ένοπλοι άνδρες πυρπολούσαν σπίτια και την αγορά», δήλωσε ο Ρέμπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι εξακολουθούν να κρύβονται στη ζούγκλα, φοβούνται να επιστρέψουν στο χωριό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ισλαμιστές αντάρτες πήραν επίσης ομήρους 20 κορίτσια από ένα τοπικό σχολείο, όπως δήλωσε ένας δάσκαλος.

Ο στρατός της Νιγηρίας επιβεβαίωσε την επίθεση αυτή, όμως ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν έχει καταρτίσει απολογισμό των νεκρών.

Την ίδια ώρα ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ στο χωριό Ουατζίρκο, προτού οπισθοχωρήσουν μετά την ανταλλαγή πυρών με στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τον Αντάμου Μάουντε, έναν κάτοικο.

«Μάθαμε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και έξι ακόμη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι σχεδόν 50 σπίτια πυρπολήθηκαν.

Στη διάρκεια μιας προηγούμενης παρόμοιας επίθεσης που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο χωριό Καγούρι 52 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, και 85, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Οι πολιτείες Μπόρνο, Ανταμάουα και Γιόμπε, και οι τρεις στη βόρεια Νιγηρία, έχουν κηρυχθεί από τον Μάιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ. Όμως παρά τις προσπάθειες του νιγηριανού στρατού, οι αντάρτες εξακολουθούν να έχουν έντονη παρουσία στην περιοχή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης