Σε διευρυμένη εσωτερική έρευνα καταγράφηκε ο βαθμός ικανοποίησης καθώς και η συνολική αξιολόγηση των συνεργατών διανομέων της πλατφόρμας.
Σε γνωστό εστιατόριο στην καρδιά της πρωτεύουσας της ιταλικής μόδας
«Καυτό» αποδείχθηκε το γεύμα all’italiana για έναν 50χρονο Έλληνα τουρίστα και το 3χρονο παιδί του, καθώς το ψωμί το οποίο κατανάλωσαν σε γνωστό εστιατόριο στο Μιλάνο, περιείχε καυστική σόδα.
Ο 50χρονος και το παιδί του διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Policlinico, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della sera, με όχι σοβαρά εγκαύματα στο στόμα, αφού κατανάλωσαν ψωμί στο οποίο είχε χρησιμοποιεί από λάθος ποτάσα αντί για μαγειρική σόδα.
Άλλοι τρεις άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα μετά το γεύμα τους σε ένα από τα καταστήματα Princi του Μιλάνο, που φημίζονται για τα αρτοσκευάσματά τους.
Παρότι κανείς από τους πελάτες που έφαγαν το ψωμί πρέτσελ με την ποτάσα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για την υγεία του, η διεύθυνση του Princi απέσυρε από όλα τα καταστήματά του το αρτοσκεύασμα.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, μόλις οι πέντε άνθρωποι δοκίμασαν το προϊόν, ένιωσαν έντονο κάψιμο στον λαιμό και το στόμα, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει σε κοντινά νοσοκομεία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρία, αντικαταστάτης του υπευθύνου για την παρασκευή του ψωμιού ακολούθησε λανθασμένα τις οδηγίες, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθεί ότι πρόσθεσε στο μείγμα ποτάσα.
Παρόλα αυτά, η Ένωση για την Προστασία των Καταναλωτών (CODACONS) υποστηρίζει ότι το ατύχημα δε θα είχε συμβεί αν είχε περάσει η πρόταση να χρωματίζονται όλες οι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση, από το υδροχλωρικό οξύ ως την καυστική σόδα.