Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο καταδικάζει τα σκίτσα του Charlie Hebdo

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο καταδικάζει τα σκίτσα του Charlie Hebdo

Ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας (CFCM), Μοχαμέντ Μουσαουί, πληροφορήθηκε "με μεγάλη έκπληξη" ότι το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo σκοπεύει...

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο καταδικάζει τα σκίτσα του Charlie Hebdo
Ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας (CFCM), Μοχαμέντ Μουσαουί, πληροφορήθηκε "με μεγάλη έκπληξη" ότι το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo σκοπεύει να δημοσιεύσει αύριο "σκίτσα προσβλητικά για τον προφήτη του Ισλάμ", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης το CFCM καταδικάζει "με τον εντονότερο τρόπο" τη νέα αντιισλαμική ενέργεια και "κάνει έκκληση στους μουσουλμάνους της Γαλλίας να μην υποκύψουν στην πρόκληση".

Κλείσιμο
Στο εξώφυλλο του περιοδικού φιλοξενείται ένα σκίτσο του γελοιογράφου και διευθυντή του, του Σαρμπ, που εικονίζει έναν μουσουλμάνο σε αναπηρική καρέκλα που την σπρώχνει ένας υπερορθόδοξος Εβραίος. Η γελοιογραφία φέρει τη λεζάντα "'Αθικτοι 2", παραπέμποντας σε μια σκηνή από την γαλλική ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Στο "συννεφάκι" οι δύο "ήρωες" του σκίτσου δηλώνουν ταυτόχρονα: "Μην κάνετε πλάκα!". Στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού υπάρχουν σκίτσα που εικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης